Wethouder Dylan Lochtenberg tijdens de onthullingsceremonie. (Foto's: Pieter Vane)
Wethouder Dylan Lochtenberg tijdens de onthullingsceremonie. (Foto's: Pieter Vane) (Foto: )

Gilbertplein nieuwe naam pleintje bij Jan Roeckplantsoen

Veenendaal - Het speelpleintje bij het Jan Roeckplantsoen heeft een naam gekregen en heet voortaan het Gilbertplein. Jongeren en veel buurtbewoners, aanwezig tijdens de activiteitendag van de Week van de Landverhuizers, zagen dat wethouder Dylan Lochtenberg het naambord onthulde. Dat gebeurde door simpelweg een doek weg te trekken.

Onder luid applaus van de aanwezigen mocht één van de kinderen de naam op het bord, Gilbertplein, hardop voorlezen. Vóór de onthulling van het bord heette mede-organisator en presentator Nadia Aliyat iedereen welkom. Vervolgens hield Trees van Haarst een korte toespraak en aansluitend nam wethouder Dylan Lochtenberg het woord.
Van Haarst is directeur-bestuurder van woningcorporatie Patrimonium woonservice. De rondom gelegen etalagewoningen zijn in de verhuur bij Patrimonium.

Wereldtafel

De wereldtafel, in de afgelopen dagen vaker te zien, was weer present. Trees en kunstenaar Biek van Galen spijkerden hun naamkaartjes op de tafel, net als tal van anderen dat voor hen hebben gedaan. Zo wordt het een symbolisch geheel van Veenendalers van overal afkomstig die toch met elkaar samenleven en de samenleving maken.
In de partytent was een deel van de Veenendaalse internationale fotoportretten te zien en wat gebruiksvoorwerpen uit oosterse landen.
Voor de kinderen was er een speciale knutseltafel met gekleurde garens waar veel kleurige handwerkstukjes mee gemaakt konden worden.

Heraut

Een en ander ging zeker niet onopgemerkt aan de buurt voorbij. Als een volleerde heraut nam Nadia Aliyat de microfoon ter hand en op volle geluidssterkte liet Nadia de buurtjes weten dat er een feestje was op het plein.
Verder aanwezig deze dag waren creatiefnemer Sanne Heymann, kunstenaar Biek van Galen en vertegenwoordigers van het museum.
Dat omdat er een pop-up presentatie van ingebrachte goederen was te zien, voorwerpen die voor de inbrenger een eigen - soms museale - waarde hebben.

Meer berichten