VZC Triatlon mannen Lucas Goené (op kop) en Sjoerd Veltman "aan de bak" in de triple-mix in Rotterdam.
VZC Triatlon mannen Lucas Goené (op kop) en Sjoerd Veltman "aan de bak" in de triple-mix in Rotterdam. (Foto: Christie Brouwer)

Zure appel voor VZC Triatlon dames in Rotterdam

Veenendaal - Zaterdag werd in Rotterdam de derde wedstrijd voor de teamcompetitie triatlon gehouden. Voor de ere- en eerste divisie stond er een triple-mix op het programma. Dit is een zeer intensieve format waarbij de atleet drie korte triatlons aflegt in drie verschillende volgordes.

Zwemmen, fietsen, lopen; daarna lopen, fietsen, zwemmen en daarna fietsen, zwemmen, lopen. Tussen de heats is er tien minuten rust. In de 4e, 3e en 2eDivisie namen de teams het tegen elkaar op in een team-relay. De teams leggen dan in estafettevorm vier keer een zeer korte triatlon af. De eerste atleet van elk team zwemt 300 meter, fietst 5,3 kilometer en loopt 1,5 kilometer. Als deze afstanden zijn afgelegd, wordt de tweede atleet uit het team aangetikt, die dezelfde afstanden aflegt. Dit gaat zo door tot de vierde atleet. Deze finisht en bepaalt de positie in de uitslag voor het team.

Teleurstelling

De dag begon vroeg voor de dames van de tweede divisie. Om half negen klonk het startschot al. De dames van VZC Triatlon Samantha de Bruin, Brigitte de Bruin, Anne Stoelhorst en Saskia Elemans stonden zeer gemotiveerd aan de start. Ze deden het erg goed en met ingang van de vierde run mocht Samantha hun derde plaats overall verdedigen en wellicht zelfs nog verbeteren met haar sterke looponderdeel. Dat deed zij ook, zodat het team overall tweede werd en zelfs eerste in hun regio! Groot was daarna de teleurstelling toen bleek dat tijdens een inhaalactie er niet over de mat voor de tijdsregistratie was gelopen en het team naar plaats 26 werd teruggezet. Zij staan nu 13de in het tussenklassement.

De dames van het tweede damesteam (Alice van Holland, Marcelle van Ginkel, Martine van Manen en Lianne Ariessen) vonden de wedstrijd vooraf erg spannend, aangezien zij alle vier eigenlijk dames van de lange afstand zijn. Zij presteerden naar hun kunnen en werden 49ste. In de tussenstand staan zij nu 23ste.

De mannen van de tweede divisie moesten met drie man starten vanwege twee zieken. Wim Korving, Reinder Jan de Groot en Corné Cool mochten pas starten toen de laatste loper van de eerste run binnen was en moesten dus aan een enorme inhaalslag beginnen. Zij werden nog netjes 20ste in hun wedstrijd en staan 16de in het tussenklassement.

De mannen van de derde divisie (Norbert Eelman, Quint Ottens, Wolter Buijs en Theo Bult) deden het naar behoren en werden 12de en staan ook 12de in de tussenstand.

De mannen van de ere-divisie Gjalt Panjer, Erik Wolsing, Sjoerd Veltman, Rob Kwaaitaal en Lucas Goené deden het heel goed in de intensieve triple-mix. Zij werden 6de en Gjalt Panjer werd individueel zelfs 9de! In de tussenstand staan zij 7de.

De volgende wedstrijd is op 7 juli in Utrecht voor de 2de en 3de divisie en op 24 augustus in Veenendaal voor de ere-divisie.

Meer berichten