Red Joan, 29 juni te zien bij Filmhuis Veenendaal
Red Joan, 29 juni te zien bij Filmhuis Veenendaal (Foto: Filmdepot)

Red Joan bij het filmhuis

Veenendaal - Twintig jaar geleden werd de destijds 87-jarige Britse Melita Norwood opgepakt door de M15, op verdenking van spionage. Jarenlang had ze informatie doorgespeeld naar de Sovjet-Unie, over de ontwikkeling van een atoombom. Jennie Rooney schreef vervolgens een boek, Red Joan, losjes gebaseerd op het leven van de ‘Granny Spy’ en dit resulteerde weer in deze gelijknamige film.

Door middel van flashbacks worden we meegenomen in het verhaal van de jonge Joan die tijdens de Tweede Wereldoorlog voor haast onmogelijke keuzes komt te staan, ook op het gebied van de liefde. En hoe is het om te moeten ontdekken dat je lieve, bejaarde moeder vroeger een van de belangrijkste spionnen van de KGB is geweest? De op leeftijd zijnde Joan is een glansrol van Oscarwinnares Judi Dench.Red Joan draait zaterdag 29 juni in het filmhuis, aanvang 20.00u.

Buitenfilms

Van 12 juli tot en met 16 augustus maakt het filmhuis weer het inmiddels traditionele uitstapje naar het Stadsstrand. Op de vrijdagavonden staan weer mooie, ontroerende en komische films op het programma. Op de zaterdagavonden blijven er films vertoond worden in zaal Spectrum.

Red Joan draait in zaal Spectrum, Kees Stipplein 72. Met pauze. Reserveer je kaarten op www.filmhuisveenendaal.nl

Meer berichten