Teamfoto v.l.n.r. Vera de Jong, Lonneke Hovestad, Sandra Scholtus, Jacky Steehouwer en Nienke van den Bovenkamp.
Teamfoto v.l.n.r. Vera de Jong, Lonneke Hovestad, Sandra Scholtus, Jacky Steehouwer en Nienke van den Bovenkamp.

VTC Dames verliezen halve finale landskampioenschap

VEENENDAAL - Afgelopen zaterdag speelde het damesteam van VTC de halve finale voor het landskampioenschap in de KNLTB Topklasse tegen De Bijvanck uit Blaricum, de regerend landskampioen en titelfavoriet. In Santpoort eindigde de strijd in een 3-3 in wedstrijden en 7-7 in sets. Vanwege de gelijke stand werd er gekeken naar het aantal gewonnen games (67-55), waardoor De Bijvanck de finale bereikte die zij zondag met 4-2 hebben gewonnen van Vorden.  

ENKELWEDSTRIJDEN De eerste wedstrijd van de dag werd gespeeld door kopvrouw Jacky Steehouwer tegen Mady Blankvoort. Na een ware slijtageslag van vier uur, won Blankvoort met de setstanden 5-7 6-0 6-2. De tweede enkelwedstrijd werd door Lonneke Hovestad gewonnen van Daisy de Groot. Hovestad speelde een mooie en gevarieerde tenniswedstrijd met uitstekende volleys en won de wedstrijd overtuigend met 6-2 6-2. De derde partij werd nipt verloren door Sandra Scholtus, die net hersteld was van de blessure die zij had opgelopen in de kwartfinale, met 6-3 6-4 van Moon Grosfield. Vera de Jong bracht de stand weer gelijk met een 6-4 0-6 6-4 overwinning tegen Lisa van Tiel. 

DUBBELWEDSTRIJDEN Na een ijzersterke wedstrijd wonnen VTC dames Nienke van den Bovenkamp en Hovestad de eerste dubbelwedstrijd met 6-4 6-4 van Myrthe Mooi en De Groot. De druk kwam volledig te liggen op de laatste dubbel van de dag tussen De Jong en Steehouwer tegen de Blaricumse dames Blankvoort en Grosfeld. Helaas waren de dames van De Bijvanck een klasse beter en wonnen de wedstrijd overtuigend met 6-2 6-1. Alleen een nipte nederlaag of een overwinning had het damesteam van VTC naar de finale kunnen loodsen, maar helaas zat dit er de gehele wedstrijd niet in. 

VTC EKRIS OPEN 2019 Met de laatste wedstrijd van de topklasse dames zit het competitieseizoen van VTC er volledig op. Leden zijn alweer druk aan het tennissen tijdens open toernooien in de regio en bereiden zich voor op het naderende eigen toernooi: VTC EKRIS Open 2019. Dit toernooi wordt gespeeld van 6 t/m 14 juli en inmiddels zijn er meer dan driehonderd inschrijvingen. Hiermee is het een van de grootste open toernooien in de regio. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden