De Grifhoeve in Achterberg wordt geopend door burgemeester Hans van der Pas met twee bewoners. (Foto: Max Timons)
De Grifhoeve in Achterberg wordt geopend door burgemeester Hans van der Pas met twee bewoners. (Foto: Max Timons) (Foto: )

De Grifthoeve Achterberg geopend

Achterberg - Aan de Friesesteeg in Achterberg zijn acht appartementen gerealiseerd. Zaterdag 22 juni werden ze feestelijke geopend door burgemeester Hans van der Pas die het naambord onthulde.

In de appartementen wonen bewoners met een licht verstandelijke beperking. De bewoners kunnen prima in de maatschappij meedraaien maar hebben hierin wel wat begeleiding nodig bijvoorbeeld bij het oplossen van sociale problemen, bij het plannen van schoonmaken de was of koken.

De Smaakmakerij

Met de bouw van de acht appartementen is er ook een dagbestedingsgroep geopend 'De Smaakmakerij' de naam zegt het al, hier wordt gebak gemaakt, broodjes klaargemaakt of wordt er samen een high tea verzorgd. Wie tijdens een lunch zin in iets lekkers heeft of tijdens een vergadering, dan kan dat hier besteld worden.

De Schutse onderscheidt zich door hulp te bieden vanuit de reformatorische identiteit.
Tijdens de opening heeft Ds. Schultink hier inhoud aan gegeven door het openen van Gods Woord. In het programma kwamen er nog verschillende sprekers aan het woord waaronder de huidige bewoners. Er was deze middag veel belangstelling. De appartementen waren door bewoners opengesteld. Opvallend zijn de vele warme kleuren in de ruimtes. In de gang hangen tien grote fotolijsten met daarin foto's over hoe het vroeger was, de bouw en de omgeving.

Meer berichten