Meeting voor sportaanbieders

Regio - Hoe kun je als sportaanbieder effectief vrijwilligers werven en behouden. Die vraag staat centraal tijdens de meeting "Vrijwilligers aan de top" op maandag 1 juli aanstaande in sporthal het Binnenveld in Wageningen.

De bijeenkomst is voor alle sportverenigingen uit de gemeenten Ede, Rhenen en Wageningen en deelname is gratis. De sportservices in de drie gemeenten tekenen voor de organisatie en de Gelderse Sportfederatie geeft uitleg. De meeting start om 19.30 uur. Werven en behouden van vrijwilligers is in deze tegenwoordige tijd best lastig. Er is minder bereidheid om zich langdurig te binden aan een club of klus. Voor concrete kortdurende klussen zijn mensen echter vaak wel bereid de handen uit de mouwen te steken. Voor bijvoorbeeld bestuursfuncties blijft langere binding en inzet echter wel noodzakelijk.

Tijdens de meeting vertelt de Gelderse Sportfederatie over het programma "Meer Vrijwilligers in Korte Tijd" en de opvolgende cursus die kan worden gevolgd. Het cursustraject duurt een half jaar en aanmelden kan al op de avond zelf. Na het volgen van de cursus is de kans op succes voor het werven en behouden van vrijwilligers groter.

De meeting duurt van 19.30 uur tot 21.00 uur in Sporthal het Binnenveld, Marijkeweg 23, 6709 PE Wageningen. Aanmelding voor de meeting op 1 juli wordt op prijs gesteld. Dat kan via de site van Sportservice Ede:

www.sportservice-ede.nl

Meer berichten