Er was voor iedereen een lunch om de mijlpaal te markeren. (Foto's: Paul Voogsgerd)
Er was voor iedereen een lunch om de mijlpaal te markeren. (Foto's: Paul Voogsgerd) (Foto: Paul Voogsgerd)

Eerste 12 van 46 sociale huurwoningen Veenendaal-Oost opgeleverd

Veenendaal - Dinsdag 18 juni werd stilgestaan bij het behalen van een nieuwe mijlpaal in de realisatie van 46 sociale huurwoningen in Veenendaal-Oost. Ruim een kwart van de woningen is inmiddels opgeleverd, naar verwachting wordt de laatste woning nog voor de zomervakantie opgeleverd. Om dit heugelijke moment niet onopgemerkt voorbij te laten gaan werd de vlag in top gehesen en werden de bouwplaatsmedewerkers verrast met een lunch.

Trees van Haarst: "De bouw verloopt voorspoedig en de eerste woningen die al zijn opgeleverd zien er prachtig uit. Om aan de vraag naar betaalbare woningen te kunnen blijven voldoen, hebben we er hier bewust voor gekozen kleiner te bouwen. En dat gaat allerminst ten koste van het wooncomfort. Goede isolatie en op alle daken zonnepanelen zorgen bovendien voor lagere energielasten voor onze huurders"

Johan Bombach: "Ik vind het fantastisch dat Patrimonium deze mijlpaal viert en samen met ons stilstaat bij het harde werk op de bouwplaats. En natuurlijk zijn we er trots op dat we met ons concept BasisWonen goed kunnen voldoen aan de vraag naar betaalbare, duurzame en compacte woningen."

Over de woningen

De woningen worden gerealiseerd naar een ontwerp van De Zaak van NN uit Apeldoorn. Het plan omvat 46 rijwoningen uitgevoerd in verschillende types. Op Eiland D is de samenhang gezocht met de bestaande koopwoningen. Doordat elk blok woningen een eigen kleur metselwerk, andere raamopeningen en bijpassende luifellengte krijgt, krijgt elke woning haar eigen identiteit. Op Eiland G zijn de 22 huurwoningen een omlijsting van een brede groenzone. De woningen sluiten met de aantrekkelijke kleurstellingen en de houten geveldelen aan op het landelijke karakter van dit eiland.

Duurzaam

De woningen zijn efficiënt in woonruimte en energie. Door de woningen te voorzien van warmteterugwinning, triple glas, hoge isolatiewaarden, pv-panelen en aansluiting op het stadsverwarmingssysteem DEVO voldoen de woningen aan de onlangs vastgestelde eisen van BENG (Bijna EnergieNeutraal Gebouw). De woningen zijn uiterst comfortabel en de woonlasten laag, nu en in de toekomst.

Over de bouw

De woningen zijn vanuit een bouwteamovereenkomst ontwikkeld en worden gebouwd volgens Trebbe BasisWonen, het concept voor grondgebonden woningen. De bouw startte eind 2018, de laatste woning wordt nog voor de zomer van 2019 opgeleverd.

Inschrijven voor deze woningen is niet meer mogelijk. Alle woningen zijn inmiddels verhuurd.

Over Patrimonium woonservice

De doelstelling van de woningcooperatie is: 'Wij dragen samen bij aan fijn wonen van mensen in de Veenendaalse samenleving'; dat is de missie van Patrimonium woonservice. Dat betekent het goed en passend huisvesten van mensen die – vaak vanwege een beperkt inkomen - daarin zelf niet kunnen voorzien. En onder goede en betaalbare huisvesting verstaan wij ook een veilige, leefbare en duurzame woonomgeving. Klantgedreven en op een vernieuwende en financieel economisch gezonde manier werken wij aan een prettig woonmilieu voor onze verschillende doelgroepen.

Over Trebbe

Trebbe ontwikkelt en bouwt duurzame, gezonde leefomgevingen. Door verandering te zien als constante factor heeft ons familiebedrijf al sinds 1911 bestaansrecht. In Trebbe vind je een betrouwbare kennispartner die gaat voor langdurige samenwerkingsverbanden.

Meer berichten