D-examen voor drie dames bij De Muzen

D-examen voor drie dames bij De Muzen

VEENENDAAL - Drie dames doen dit jaar bij Muziekschool de Muzen D-examen, het hoogst haalbare examen voor amateurmusici. Het D-examen van Rosalie Looijen is op zaterdag 29 juni, fluitistes Renske van den Berg en Marije van Dam doen examen op zaterdag 22 juni.

Voor Renske en Marije (beide 16 jaar) is het een drukke tijd. Ze deden dit jaar ook allebei HAVO-eindexamen (en geslaagd!) en nu staan ze voor hun gezamenlijke D-examen. Dat ze dit samen mogen uitvoeren, past helemaal bij hen: ze zaten al bij elkaar in de klas op de basisschool en hebben ook al vanaf het begin, nu 8 jaar geleden, samen les. Ook buiten de les om kunnen Renske en Marije goed met elkaar.

Het D-examen van Marije en Renske vindt plaats op zaterdag 22 juni, tussen 11.00 en 12.00 uur. Violiste Rosalie Looijen doet zaterdag 29 juni tussen 13.30 en 14.15 uur haar D-examen. De 20-jarige Rosalie deed 4 jaar geleden C-examen en voerde haar stukken toen ook openbaar uit, als onderdeel van een concert van symfonieorkest Muzendaal.

De examens vinden plaats in uitvoeringsruimte Kwintet (de ingang naar deze ruimte bevindt zich in de foyer van Spectrum) en publiek is van harte welkom om de meiden bij deze examens te ondersteunen.

Muziekschool de Muzen is gevestigd in Spectrum, aan het Kees Stipplein 72 in Veenendaal. Kijk voor meer info op www.demuzen.nl.

Meer berichten