Het complete programma van de Rijnweek is bekend. (Foto: Danny van den Berg)
Het complete programma van de Rijnweek is bekend. (Foto: Danny van den Berg) (Foto: Danny van den berg)

Complete programma Rijnweek bekend

Rhenen - Met trots presenteert de Rijnweek haar programma voor 2019. Wederom is komt een breed scala aan artiesten die naar de Veerwei in Rhenen komen. In de lijn, traditie en verwachting van de Rijnweek is er voor ieder wat wils. Variërend van ouderen, kinderen, tieners en mensen met een beperking, aan iedereen is gedacht en daar zijn de artiesten op afgestemd.

Vrijdag 5 juli start om 16:00 uur de grootste kermis van de regio op de Rijnweek. Hier is dit jaar extra aandacht aan besteed en heeft verrassende nieuwe elementen. Door de ligging vlak naast de rijn waar de verlichting letterlijk op de Rijn weerspiegelt vormt zij de kroon op het Rijnweek festival.

Zaterdag 6 juli is de openingsavond van het podium op de Rijnweek. Diggy Dex, Glannis Grace, Femke en Xander de Buisonje´ geven een muzikale invulling aan het podium. Om deze hoogstaande muzikaliteit te onderstrepen worden deze artiesten ondersteund door een band.

Viering

Zondag 7 juli is er vanaf 11.00 uur zingeving te vinden in de tent door een Oecumenische viering die zich dit jaar laat kenmerken door een overdaad aan muziek. Niet eerder was de drempel voor zingeving, gecombineerd met muziek zo laag dat deze zondagsviering kan worden gezien als de remedie om de kater van de zaterdag te overwinnen.

Maandag 8 juli puilt de tent van de Rijnweek in de middag en avond uit met publiek. Vanaf 13.00 uur start de ouderenmiddag met optredens van Oud bruin en jong belegen die samen een heerlijke en gezonde lunch vormen. Hiernaast zijn er optredens van Thomas Oudshoorn, Die Supertolle, Stef Ekkel en de enige niet echte Frans Bauer. ' s Avonds om 19;00 uur start de Pubquiz van de Lions die niet vrij toegankelijk is.

Dart- en kaartavond

Dinsdag 9 juli start het grootste gratis festival voor mensen met een beperking in Nederland. Van 10:30 tot 16:30 komen artiesten als Duo Zus, Havenzangers, Danny Heden, Jannes en Thomas Oudshoorn langs om op geheel eigen wijze duizenden mensen met een beperking te vermaken tijdens de Rijnweek. Vanaf 19:00 uur is er in de tent wederom een dart- en kaartavond.
Woensdag 10 juli staat vanaf 13:00 uur in het teken van de jongste Rijnweekfans. De hele middag staat vol van vertier voor jongeren. Veel artiesten van RTL Telekids zijn tijdens RijnKidz in het echt te bewonderen. Naast de optredens van Dj Melvin, Biba Boederij, Starz, the Teenz zijn er ook activiteiten op het veld en is de kermis de hele middag open. Vanaf 19:30 start het podium programma met optredens van Jeroen van der Boom (een echte topper), Jannes en de alom gevierde Dirty Daddy's.??

Donderdag 11 juli dreunt de veerwei tijdens Rijndance op de Rijnweek. Dj's als Paul Elstak jonguh, Kim Kaos, Kris Kross Amsterdam, Ruben Vitalis, Franky Ruscello en de PartySquad vertegenwoordigen RijnDance, het grootste gratis dance event van midden Nederland laat zich qua Dj's meten met de grootste betaalde festivals van Nederland.

André Hazes

Vrijdag 12 juli maken de beats van Rijndance plaats voor de polonaise. Tijdens de Hollandse avond is er rekening mee gehouden dat er geen dak op het festivalterrein zit. Niemand minder dan André Hazes komt met zijn band naar de Rijnweek, ondersteund door Wolter Kroes, Danny Heden, Marlane, Havenzangers en Wesley Bronkhorst. Rhenen belooft vrijdag 12 juli geschiedenis te gaan schrijven.

Zaterdag 13 juli in het finalestuk van de Rijnweek. In lijn van de openingsavond kenmerkt de laatste avond van de Rijnweek zich door een hoogstaand muzikaal programma. De Edwin Evers band, Nick en Simon, Henk Dissel, MAAN en de Marcel Fisser band zorgen voor een afsluiting van zeldzaam hoog niveau.

Rijnweek 2019 vindt plaats van 6 juli tot en met 13 juli. Alle avonden in de Veerwei zijn voor iedereen volledig gratis te bezoeken. Voor meer informatie: www.rijnweek.nl.

Meer berichten