Expositie van luchtkasteel tot dassenburcht

Alle leerlingen van groepen 5, 6 en 7 van de basisscholen in Scherpenzeel zijn uitgenodigd mee te doen aan de tekenwedstrijd. Het project van Luchtkasteel tot Dassenburcht draait al weer 15 jaar op Landgoed Scherpenzeel.

Scherpenzeel - Om dit te vieren tekenen leerlingen van groepen 5 over dieren op het landgoed, de groepen 6 tekenen over de lente of over de herfst. En kinderen van de groepen 7 maken een zelfportret met het landgoed als achtergrond. Dit laatste met een knipoog naar het Rembrandtjaar, die immers ook hele mooie zelfportretten maakte. De leerlingen van de Wittenbergschool brachten een bezoek aan het Rijksmuseum in Amsterdam.

Meer dan 250 tekeningen zijn ingeleverd en beoordeeld door een deskundige jury. Er zijn negen prijswinnaars vastgesteld.

De tekeningen van de negen prijswinnaars worden geëxposeerd in de openbare bibliotheek in de Breehoek. Thijn van de Korenmaat, Fleur en Rajan van de Dorspbeuk, Emma, Anna, Maylenka en Wilmer van de Wittenbergschool en Rick en Wesley van de Glashorstschool.

Zij worden op 17 juli, woensdagmiddag verwacht op het landgoed Lambalgen, deel van landgoed Scherpenzeel voor de prijsuitreiking.

Van de winnende tekeningen worden ansichtkaarten gemaakt die weer bij de buitenlessen gebruikt kunnen worden. Leerlingen van groep 5 tot en met groep 8 komen tijdens hun schooljaren 6 keer op verschillende delen van het landgoed voor een buitenles. Ze leren zo van alles over de geschiedenis, natuur en cultuur van het landgoed en van Scherpenzeel.

Meer berichten