De mannen van het derde divisieteam voor hun start in Weert. Van links naar rechts: Egbert Hamerpagt, Piet van der Zwaag, Bas Hersbach en Frank van de Weerd.
De mannen van het derde divisieteam voor hun start in Weert. Van links naar rechts: Egbert Hamerpagt, Piet van der Zwaag, Bas Hersbach en Frank van de Weerd. (Foto: Linda Bloem)

VZC triatlon in winderig Weert


Afgelopen weekend startten de divisie-atleten van VZC Triatlon in Weert. Voor de eredivisie stond er een teamrelay op het programma.

Veenendaal - Hierbij werken de vier atleten van de teams individueel een minitriatlon (300 meter zwemmen, 6,7 kilometer fietsen en 1,4 kilometer hardlopen) in estafettevorm af. Gjalt Panjer (individueel de zevende eindtijd!), Sjoerd Veltman, Erik Wolsing en Rob Kwaaitaal deden het netjes en werden zevende in de einduitslag. In de tussenstand van de competitie staan zij zevende.

De andere divisies legden een stayer-sprinttriatlon af (750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen). Bij dit format mag er gestayerd worden en tactiek kan een belangrijke rol spelen. Zeker omdat er een hele harde wind waaide, zou het fietsonderdeel wel eens doorslaggevend kunnen zijn. Thijs Hagelstein (met een tweede zwemtijd!), Jan Bos, Reinder Jan de Groot en Wim Korving kwamen uit voor de tweede divisie en werden zeventiende. Zij staan twaalfde in de tussenstand.

Bas Hersbach , Piet van der Zwaag, Egbert Hamerpagt en Frank van de Weerd kwamen uit voor de derde divisie. De omstandigheden waren in de ochtend spectaculair met flinke golfslag tijdens het zwemmen. Bas Hersbach zwom erg goed en kwam als tweede uit het water. Piet van der Zwaag zwom ook prima en volgde achtentwintig seconden later als zevende. De wind was in deze wedstrijd een flinke scherprechter en maakte vooral het fietsonderdeel erg lastig voor de mannen. Het team werd uiteindelijk elfde en staat ook in de tussenstand elfde.

De spanning was bij de dames van het eerste 2de divisieteam behoorlijk aanwezig nadat zij in de ochtend de wedstrijd met veel rukwinden van de mannen hadden aanschouwd. Gelukkig was de wind gedurende de dag iets gaan liggen en stonden Linda Bloem, Samantha de Bruin, Conny Maatjens en Thirza Teunissen met een portie gezonde spanning aan de start. Linda Bloem kwam bij de eersten uit het water, gevolgd door Samantha de Bruin. Tijdens het fietsen bundelden zij hun krachten, waarna Samantha haar sterke looponderdeel kon uitspelen en overall zevende werd! De dames werden achtste en staan in de tussenstand vierde.

Helma Jansen, Claire Labrie, Martine van Manen en Alice van Holland startten voor het tweede 2de divisie damesteam. De dames maakten het even spannend: er was even verwarring met de wisselzones (er waren er dit keer twee) en ze kwamen pas een kwartier voor de start in de tweede wisselzone aan. Nadat zij razendsnel hun fietsspullen hadden klaargezet en hun wetsuits aangetrokken hadden, hoefden zij ook niet meer lang te wachten op het startschot van hun wedstrijd. Het tweede damesteam heeft als motto “ervaring opdoen en vooral genieten van de sport” en alle vier de dames waren zeer tevreden over hoe de wedstrijd is verlopen. Voor een van de dames was er zelfs een persoonlijk record en dat in die omstandigheden! Het team werd drieëntwintigste en staat ook drieëntwintigste in de tussenstand.

De volgende wedstrijd is op zaterdag 22 juni in Rotterdam.

Meer berichten