Niels van Mourik, Femke van Mourik, Amber Heijneman en Patrick de Kleuver nemen namens alle jongeren die meewerken aan het project 't Plekje de Pluim in ontvangst. Deze wordt overhandigd door Rianne Jansen voorzitter van Stichting Op Eigen Tenen.
Niels van Mourik, Femke van Mourik, Amber Heijneman en Patrick de Kleuver nemen namens alle jongeren die meewerken aan het project 't Plekje de Pluim in ontvangst. Deze wordt overhandigd door Rianne Jansen voorzitter van Stichting Op Eigen Tenen. (Foto: Stichting Op Eigen Tenen)

Veense jeugd streeft naar All Inclusive

Veenendaal - Vorig jaar ontstond bij Stichting Op Eigen Tenen het idee om in Veenendaal een plek voor jongeren en jongvolwassenen te creëren waar iedereen welkom is, met en zonder autisme.

De Stichting had niet durven dromen dat dit idee gelijk zoveel draagvlak zou krijgen.

Na het aanschrijven van diverse organisaties binnen Veenendaal, waaronder CJG Veenendaal, YourCube (netwerk voor jou) en Veens-Welzijn, waren veel jongeren bereid om mee te werken aan dit project. Er zijn ook jongeren die het via via hoorden en zich spontaan aanmeldden.

Het leuke is dat het een groep jongeren is met en zonder “etiketje”, net zoals de doelgroep van het project.

De jongeren zijn erg gedreven en enthousiast. Er is een naam bedacht voor het project, “’t Plekje”, en een logo en huisstijl ontworpen. Inmiddels zijn ze druk met het ontwikkelen van een site en de voorbereidingen op het gebied van social media.

Er is mogelijk een optie voor een locatie. Deze is nog niet definitief, dus als iemand in het centrum van Veenendaal nog geschikte ruimte beschikbaar heeft, dan horen deze jongelui het graag.

Goed bezig

Ze zijn er erg professioneel mee bezig; marketing, communicatie en fondswerving. De samenwerking verloopt leuk en gezellig. Het blijkt dat de wensen en eisen die de jongeren, met en zonder autisme, aan de invulling van het project geven mooi op elkaar aansluiten.

In de toekomst kunnen we in het centrum van Veenendaal “’t Plekje” verwachten waar een huiselijke sfeer heerst. Waar jongeren met en zonder autisme elkaar kunnen ontmoeten net als in de kroeg. Maar waar je ook even een rustig plekje kunt vinden als je te veel prikkels hebt gehad, of een spelletje kunt doen als je niet zo goed weet waar je met elkaar over moet praten.

Stichting Op Eigen Tenen heeft de jongeren die werken aan het project ”’t Plekje” een Pluim overhandigd. De jongeren hebben het initiatief zo goed opgepakt en werken er met zoveel enthousiasme aan. ’t Plekje wordt echt hun plekje, waar anders zijn gewoon mag.

Een plekje waar je hoe dan ook jezelf kunt zijn.

Meer berichten