Schoonmaken op Tweede Pinsterdag

Afgelopen vrijdag om vijf uur in de middag ging het brandalarm af bij SanoRice Netherlands bv aan de Inductorstraat in Veenendaal. Personeel probeerde in eerste instantie om de brand met eigen middelen te blussen, maar al snel bleek dit onbegonnen werk en werd de brandweer ingeschakeld.

Door Anne Slok

Veenendaal - Deze was snel ter plaatse en constateerde een uitslaande brand in de pofferij. De brand werd direct opgeschaald en diverse blusvoertuigen kwamen ter plekke.
Na anderhalf uur werd duidelijk wat de schade was. Een volledige pofbaan was uitgebrand. Dat betekent dat er 2 productielijnen niet kunnen produceren. Een productieverlies van ongeveer 8 procent.

De directie heeft dezelfde dag nog een extern bedrijf ingeschakeld om na de brand te komen schoonmaken. Met een twintigtal mensen werd met de schoonmaakwerkzaamheden begonnen. De chaos was echter dusdanig dat de directie via app en mail de medewerkers van SanoRice heeft opgeroepen om Tweede Pinksterdag te komen helpen met het schoonmaken van de ontstane ravage. Dit geheel op vrijwillige basis.

Slecht moment

SanoRice, wereldmarktleider met de productie van rijstwafels heeft een vestiging in België. Italië en in Nederland.
In Veenendaal werken ongeveer 200 mensen. Het bedrijf is mede ontstaan uit Reforma dat aan de rand van Veenendaal was opgezet en bekend werd door met name de productie van rijstwafels. Die zijn nog steeds wereldwijd een gewild product en door SanoRice in allerlei smaken verder uitgebouwd. Het verlies van een tweetal productielijnen komt op een slecht moment. Het bedrijf heeft een goed gevulde orderportefeuille en is op zoek naar een vierde productiefaciliteit binnen Europa. De directie, voltallig aanwezig op Tweede Pinksterdag, keek de ogen uit. Een kleine honderd medewerkers stonden paraat om te beginnen met de schoonmaakwerkzaamheden. Van jong tot oud, medewerkers in vaste dienst, uitzendkrachten, en kantoorpersoneel, iedereen stak de handen uit de mouwen en begon met schoonmaken.

Paar maanden

Resultaat na een dag van hard werken is dat het familiebedrijf de dag na Pinksteren weer volledig operationeel is. Met dien verstande dat de uitgebrande poflijn volledig herbouwd moet worden. De herstelwerkzaamheden zullen zeker een paar maanden in beslag nemen. Maar met de inzet zoals deze week getoond door de medewerkers geeft de directie alle vertrouwen in de toekomst en dankt brandweer, personeel en partners in dienstverlening dan ook van harte.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden