Dik Peters van Ton, trainer van vv Scherpenzeel begint de tweede helft van de competitie met een uitwedstrijd tegen Owios. Foto: Henk Jansen
Dik Peters van Ton, trainer van vv Scherpenzeel begint de tweede helft van de competitie met een uitwedstrijd tegen Owios. Foto: Henk Jansen

De Valleivogels Scherpenzeel krijgt koploper Lelystad’67 op bezoek

19 januari 2017 om 11:29 Sport

Door Henk Jansen

VEENENDAAL - De voetbal begint weer te rollen. Dat was twee weken geleden al het geval voor het Veenendaalse GVVV, uitkomende in de Tweede Divisie, en DOVO, titelkandidaat in de Hoofdklasse B, en zaterdag 28 januari beginnen de andere klassen aan de herstart van de competitie. En er staan een aantal spannende partijen op het programma. Wat te denken van het duel tussen De Valleivogels tegen Lelystad.

Keihard

Op het sportpark in Scherpenzeel krijgt De Valleivogels koploper Lelystad’ 67 op bezoek. De thuisploeg heeft de punten keihard nodig om in de tweede klasse G (Oost) niet helemaal af te dalen naar de onderste regionen. Grote vraag is hoe de ploeg uit de winterstop komt. In ieder geval dient er voor elke meter geknokt te worden, wil het een positief resultaat behalen tegen een van de betere ploegen in genoemde klasse. In dezelfde klasse gaat vv Scherpenzeel op bezoek bij Owios. Ook voor de ploeg van trainer Dik Peters van Ton geldt dat het ook niet echt crescendo gaat. De onderste regionen lonken. Een driepunter zou wat verlichting geven voor het team van de Betuwse trainer.

VRC

Ook het Veenendaalse VRC, dat voorlaatste staat in de 2e klasse G, wil graag weg uit de degradatiezone. Unicum Lelystad is zaterdag de tegenstander. Bij winst in Lelystad stapt VRC op de ranglijst over deze tegenstander heen. vv Renswoude doet het beter in genoemde klasse. De ploeg staat op de derde plaats en heeft twee punten minder dan de koplopers Lelystad’67 en Hierden. Bij VIOS V, de rode lantaarndrager moet een driepunter tot de mogelijkheden behoren. In de 1e klasse A (West 1) bezet De Merino’s een derde plaats op de ranglijst. Het heeft drie punten minder dan koploper AFC en twee punten op de nummer twee Zuidvogels.

Merino’s

In Soest stuit de ploeg van trainer Henne Oostermeijer op VVZ’49, dat voorlaatste staat in genoemde klasse. Het betreft hier een uitwedstrijd voor de Veenendaalse ploeg. In de 3e klasse A (Oost) is sv Panter zaterdag gastheer van Keizerstad. Wil de Veenendaalse ploeg in de subtop blijven meedraaien dan dienen de punten in eigen huis gehouden te worden. In dezelfde klasse gaat laagvlieger Advendo’57 op bezoek bij Veluwezoon, de nummer twee van de ranglijst. De Ederveense ploeg wil als het even kan zo snel mogelijk weg zien te komen uit de degradatiezone.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie