De Nijborg Agri genomineerd voor OOM-Award 2019

De Nijborg Agri uit Renswoude is deze week genomineerd voor de OOM-Award Utrecht 2019. De OOM-Award is de onderscheiding voor het meest actieve (metaal)leerbedrijf in de regio.

Renswoude - Naast De Nijborg Agri zijn ook OMVE Lab & Pilot Equipment uit De Meern en Roxin CNC uit Harmelen in de race voor de award. De winnaar wordt bekendgemaakt op 19 juni. 

"Er is eigenlijk geen opleiding die helemaal aansluit op ons specifieke werk", zegt Erik Kampert van De Nijborg Agri. "Opleiden is dus enorm belangrijk voor ons bedrijf. Daarom bieden we zo veel mogelijk stageplekken. Zulke leerlingen zijn voor ons de vakmensen van de toekomst. De nominatie voor de OOM-Award zien we als een mooie beloning voor ons beleid. We doen het samen: de leermeesters, de leerlingen, het hele bedrijf. Die nominatie is dus voor ons allemaal."

Criteria nominatie

De nominaties voor de OOM-Award komen mede tot stand op basis van het aantal bijscholingsactiviteiten door de werknemers van het bedrijf, het aantal bbl-leerlingen dat wordt begeleid en het aantal stageplaatsen dat wordt aangeboden. Na de nominatie gaat een vakjury langs bij alle genomineerde bedrijven en komt vervolgens met een eindoordeel, dat wordt bekendgemaakt tijdens de jaarvergadering van de Koninklijke Metaalunie in het betreffende district. De Nijborg Agri weet dus woensdag 19 juni of de OOM-Award mee naar Renswoude gaat.

Over de OOM-Award

De OOM-Award is een initiatief van OOM, het scholingsadviesbureau van de sociale partners in de metaalbewerking. Ons gezamenlijke doel is het vakmanschap in de sector naar een hoger plan tillen. Bij OOM zijn een kleine 14.000 bedrijven en circa 145.000 werknemers aangesloten. De bestuurders van OOM zijn afkomstig uit Koninklijke Metaalunie, FNV Metaal, CNV Vakmensen en De Unie. Kijk voor meer informatie op www.oom.nl.

Bekijk hier de video van De Nijborg Agri en de nominatie voor de OOM-Award:
https://youtu.be/0Ui_AVM0GYA

Meer berichten