VTC opent eerste padelbanen in Veenendaal

Het blijft feest op VTC Veenendaal. Afgelopen zaterdag opende de tennisvereniging haar nieuwe padelbanen. Een primeur, want VTC is momenteel de enige vereniging waar je padel kunt spelen in Veenendaal.

Veenendaal - Onder toeziend oog van de KNLTB en VTC-leden opende Wethouder Martijn Beek officieel de banen met het doorknippen van een lintje. Hierna werd er een padel demonstratie gegeven door en met Jack Engelaar, Nederlands kampioen padel in de heren 55+ en enkele VTC-leden.

"Padel groeit explosief" vertelt Pieter de Leijer, accountmanager padel bij de KNLTB, bij de opening van de banen. "Padel is de snelst groeiende sport ter wereld. De opmars naar Noord-Europa is nu in volle gang. Drie jaar geleden begonnen we met twintig verenigingen en inmiddels zijn dit er meer dan honderd. Padel is een sport voor alle leeftijden, het is laagdrempelig en snel aan te leren. Een mooie aanvulling voor tennisverenigingen. Clubs investeren en wij als KNLTB investeren in het promoten van de sport. Het is het mooiste cadeau dat VTC zichzelf als vereniging kon geven!"

Een aantal weken geleden opende Wethouder Martijn Beek het nieuwe clubhuis en de banen op VTC. Beek is van huis uit een enthousiast kunstgrastennisser en grapte dat hij blij is dat de vereniging zó snel ook kunstgrasbanen heeft aangelegd. "Ik ben blij dat ik hier weer mag zijn vandaag! We blijven mooie feestjes vieren op VTC. De padelbanen maken de vereniging compleet, naast het vernieuwde clubhuis, de mooie gravelbanen en de nieuwe led-verlichting. De sfeer op de club is goed, en padel zal daar ook zeker aan bijdragen. Ik kom binnenkort zeker een keer padellen!"

Onder de aanwezigen werden mooie prijzen verloot: padelrackets, tennisballen en twee gratis padel lidmaatschappen t.w.v. 140 euro. Na het trekken van de winnaars en een dankwoord aan het bestuur, de commissies en sponsor Ekris BMW & Mini werd er geproost met champagne, waarna iedereen de baan op kon om een balletje te slaan. Ook kennismaken met padel? Bezoek VTC Veenendaal aan de Dennenlaan 13a. Exploitanten Marcel en Martijn hebben rackets en ballen te leen en vertellen graag meer over deze leuke sport.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden