Bijzonder dubbelconcert Ons Genoegen

Het Symfonisch Blaasorkest van Ons Genoegen Rhenen (SBo) en het Symfonieorkest Sonante uit Wageningen slaan de handen in één.

Regio - De bedoeling van het bijzondere dubbelconcert is om het wederzijdse publiek kennis te laten maken met de muziek van een andere orkestsamenstelling. Strijken en blazen! Sonante is een symfonieorkest bestaande uit gevorderde amateurmuzikanten uit de regio Wageningen. Het orkest is onder leiding van dirigent Mark Snitselaar
Ons Genoegen Rhenen is een symfonisch blaasorkest onder leiding van dirigent Willem van Zee.

Het SBo speelt onder andere de werken “Madurodam” van Johan de Meij , “Hounds of Spring” van Alfred Reed en “Serenade” van Derek Bourgeois. De miniatuursuite “Madurodam” geeft een impressie van het kleinste stadje van Nederland en heeft diverse thema’s: Reveille, Soldaatjes, Binnenhof/Buitenhof, Molentjes, Intermezzo/Nocturne, Westerkerk, Muiderslot en tot slot de Grande Finale waarna de suite eindigt met het Binnenhof-thema, omspeeld met de aanhef van het Wilhelmus.

De Hounds of Spring is een concert ouverture geschreven door de Amerikaanse componist Alfred Reed. Reed werd geïnspireerd door het gedicht Atalanta in Calydon (1865), geschreven door de Engelse dichter uit het Victoriaanse tijdperk. Dit gedicht bevat de regel "Wanneer de jachthonden op de sporen van de winter zijn".

Sonante zal de Hebriden-ouverture van Mendelssohn en Symfonie 104 van Haydn ten gehore brengen.

Het belooft een prachtig concert te worden met een unieke samenwerking tussen twee orkesten. We zien u graag op vrijdag 28 juni 2019 in de Gedachteniskerk te Rhenen. Het concert start om 20.00 uur en de zaal is om 19.30 uur open.

Jongeren tot 18 jaar en studenten betalen € 7,50 voor een kaartje en voor volwassenen is het slechts €10,- (inclusief pauzedrankje). Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van Ons Genoegen Rhenen: https://www.onsgenoegen-rhenen.nl en via het e-mailadres van Sonante: symfonieorkestsonante@gmail.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden