De Week Van Het Rode Kruis in Veenendaal actief

Tijdens de collecte week gaan duizenden enthousiaste en gemotiveerde collectanten langs de deuren voor de lokale activiteiten van het Rode Kruis.

Veenendaal - Ook in Veenendaal hebben we weer een aantal fantastische vrijwilligers bereid gevonden om bij u langs te gaan. Wij collecteren van maandag 17 t/m zaterdag 22 juni. De gehele opbrengst is voor lokale activiteiten. Van de opbrengst willen we onder andere de volgende activiteiten financieren:

· Het aanschaffen van een AED zodat we eerste hulp kunnen bieden bij een

hartstilstand tot professionele hulp aanwezig is.

· Het opleiden van onze evenementenhulpverleners om een effectieve bijdrage te leveren bij evenementen zoals: Klassiek aan de Grift, Triatlon, Koningsdag,

AXA Toerklassieker, Klassieke Motorraces en vele andere sport en spel dagen.

· Het opzetten van het taakgebied “goed voorbereid” zodat we de inwoners van de gemeente Veenendaal kunnen voorbereiden op noodsituaties, zoals het uitvallen van stroom in een verpleegtehuis of woonwijk of bijvoorbeeld overstroming bij noodweer.

Koopcentrum zaterdag 22 juni tijdens de Oldtimer dag

Naast het ontmoeten van onze collectant bij u aan de voordeur komt u ons ook tegen in het koopcentrum op zaterdag 22 juni tijdens de Oldtimer dag. Bezoek dan ook even onze stand in de Bernard van Kreelpoort waar wij demonstraties geven van 10.00 tot 16.00 uur op het gebied van EHBO en reanimatie. U kunt zich aanmelden als vrijwilliger voor de afdeling Veenendaal, als collectant voor volgend jaar of heeft u interesse in een cursus EHBO? Wij geven ook EHBO cursussen op maat voor bepaalde doelgroepen, vraag maar naar de mogelijkheden.

Collectebus contant en pin

Goede doelen merken dat donateurs steeds minder contant geld op zak hebben. Ook aan de deur is veel vraag naar een andere mogelijkheid dan contant geld geven. Wij mogen in Veenendaal ook dit jaar weer met een aantal pinbussen op pad. De pinbus kan pin, contactloze, telefonische en contante donaties accepteren.

Met een twintigtal pinbussen komen we natuurlijk niet overal, vraag gerust om een vrijwilliger met een pinbus als u geen geld in huis heeft en toch wilt doneren, wij komen graag op een later tijdstip bij u langs.

Meer berichten