Jeugd warm maken voor bouw en techniek tijdens Bouw Inspiratiedag

Torentje bouwen tijdens de Dag van de Bouw 2018.(Archieffoto)
Torentje bouwen tijdens de Dag van de Bouw 2018.(Archieffoto) (Foto: )

Veenendaal - Ongeveer 580 basisschoolleerlingen van groep 7 en 8 uit de regio Food Valley maken vrijdag 14 juni op een leuke manier kennis met bouw en techniek. In Veenendaal-oost (plangebied Veenderij, tussen Veenraden en Van Essenlaan) organiseren de afdelingen Veenendaal en Zuid-West Veluwe van Bouwend Nederland en het Knooppunt Techniek een zogeheten Bouw Inspiratiedag.

Doel is om meer kinderen enthousiast te maken voor een carrière in de bouw of techniek. 'We willen laten zien dat de bouw een prachtige, innovatieve en duurzame sector is. Daarom richten we een mini bouwplaats in waar ruimte is om techniek in al zijn facetten te beleven. Het is mooi om te zien hoe groot het enthousiasme is bij deelnemende partijen. En dat zijn zeker niet alleen aannemers, maar ook bijvoorbeeld infrabedrijven, architecten en installateurs', vertelt Pascal Arts, één van de drijvende krachten achter de Bouw Inspiratiedag.

Opening

De leerlingen worden per touringcar gehaald en gebracht en kunnen zich twee uur lang vermaken op het terrein. De officiële opening wordt om 11.00 uur verricht door Maxime Verhagen (voorzitter Bouwend Nederland) en Klaas van Kruistum (presentator KRO/NCRV). Aansluitend vindt in het i-centrum Veenendaal-oost een themadebat plaats met vertegenwoordigers van de gemeenten, onderwijsinstellingen en bedrijven uit de regio. Scholieren en andere geïnteresseerden kunnen op zaterdag 15 juni óók terecht op de mini bouwplaats. Van 10.00 – 16.00 uur is één van de bouwplaatsen op de wooneilanden in Veenderij opengesteld en kun je een rondrit maken. Tegelijkertijd vindt de Woonmarkt Oost plaats in en rond het i-centrum aan de Van Essenlaan 1. Daar wordt informatie verschaft over nieuwe en verwachte woningbouwprojecten in Veenendaal-oost. De toegang is gratis en er liggen kano's klaar voor een rondje door de wijk. Zie veenderij.nl

Meer berichten