Jubilate in concert
Jubilate in concert (Foto: Arno Lambregtse)

Koor jubilate jubileert

Al 60 jaar mag Hervormd zangkoor Jubilate als eerste prioriteit hebben om met de stem het Evangelie te bezingen. Dit jubileumjaar willen wij niet ongemerkt voorbij laten gaan.

Regio - Na een heel mooi Passie- en Pasenconcert waarin Jubilate heeft mogen laten horen wat voor klanken ze in zich hebben is het zelfs gelukt om tijdens een ‘muzikaal intermezzo’ een orkest na te bootsen. Onze dirigent houdt ervan om het af en toe net even iets anders te doen met onze koorklank. Dit maakt het ook verrassend en worden er weer nieuwe klankkansen benut.

"In het najaar op 25 oktober geven wij in de Oude Kerk van Ede ons jubileumconcert. Hiervoor zijn we nu aan het studeren. Het moet echt een groot feest worden, daarbij ondersteund door een tal van musici. “Jubilate jubelt!” aldus onze Veenendaals dirigent Jan Willem den Hartogh. Sinds 1 mei 2018 dirigent van ons koor. Wij hebben een geweldig programma samengesteld waarin er breed repertoire de revue gaat passeren. Dit uit heden en verleden. Er is in 60 jaar een behoorlijke bibliotheek opgebouwd waar wij uit mogen putten. Van klassieke bewerkingen van muziek van Fauré en Handel tot gospels in jazz-stijl. En bovenal zal het geestelijke lied niet ontbreken. Het concert wordt begeleid door tal van prominente musici te weten op piano, orgel, slagwerk en koper. Daarnaast een bijzonder zangeressen duo van sopraan en alt. We zijn als koor trots dat we naar zo’n jubileumconcert mogen toewerken en ziet er naar uit om de ingestudeerde stukken te laten beleven. Zingen is ontmoeting."

"Onze dirigent heeft als doel om onze stem nog beter te leren gebruiken en de samenhang tussen de vier stemmen, sopraan, alt, bas en tenor te leren beheersen.
Na de zomervakantie gaan we als koor, maar ook per stem apart muzikale coaching ontvangen door een stemcoach. Graag zien we dat er aan ons koor in de komende periode ook weer mensen mogen worden toegevoegd en zodoende willen wij u de gelegenheid geven om aan de sfeer van Jubilate te komen proeven."

"Wij willen graag als koor onze deuren wagenwijd open stellen om u gelegenheid te geven mee te repeteren in de Bethelkerk aan de Jan Th. Tooroplaan 133 te Ede van 19.45 – 21.45 uur.
Dinsdag 11 juni aanstaande hebben wij er speciaal voor ingericht. Komt u enthousiast met ons mee studeren op de open repetitieavond?"

Voor meer informatie zie de website www.jubilate-ede.nl
 

Meer berichten