Gloria Bell en They Shall Not Grow Old in filmhuis Veenendaal

Zaterdag 1 juni, om 20.00u, draait de film Gloria Bell. Het is een Amerikaanse remake van de van oorsprong Chileense film uit 2013. Gloria, een glansrol van Julianne Moore, werkt bij een verzekeringsmaatschappij. Om haar stoffige leven toch de nodige glans te geven, duikt de 58- jarige avond aan avond het seniorennachtleven van Los Angeles in.

Veenendaal - Tijdens een van deze uitspattingen ontmoet ze de charmante Arnold (een rol van John Turturro). Gloria geniet volop van de opbloeiende romance, maar al gauw blijkt perfecte Arnold heel wat bagage uit zijn verleden mee te slepen. Hoe ga je als volop van het levend genietende vrouw hiermee om? Julianne Moore heeft een geweldige rol te pakken; goede, diepgravende rollen liggen in Hollywood voor vrouwen boven de 50 helaas niet voor het oprapen.

Voor wie de film de vorige keer heeft gemist, draait woensdag 5 juni om 20.00u nogmaals
They Shall Not Grow Old. Deze indrukwekkende documentaire van Peter Jackson, bekend van The Lord Of The Rings en The Hobbit, vertelt het verhaal van de 1e Wereldoorlog door de ogen van Britse soldaten. Jackson doet dit aan de hand van origineel filmmateriaal van 100 jaar oud, ingekleurd op de computer. De Grote Oorlog, die toch al zo lang geleden lijkt, komt zo wel heel dichtbij.

De films draaien in zaal Spectrum, Kees Stipplein 72. Met pauze. Reserveer je kaarten op www.filmhuisveenendaal.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden