Ondertekening intentieverklaring door Jaap Mons (links) en Driek Enserink (rechts)
Ondertekening intentieverklaring door Jaap Mons (links) en Driek Enserink (rechts) (Foto: Camera Club Wageningen)

Samenwerking Stichting Mooi Binnenveld

Camera Club Wageningen en Stichting Mooi Binnenveld hebben afgesproken om samen te gaan werken. Door de kennis van de vrijwilligers van Mooi Binnenveld van het natuurgebied in aanleg en de fotografische kennis van de CCW te bundelen gaan zij samen de verdere ontwikkelingen in het natuurgebied Binnenveldse Hooilanden op een kundige en mooie manier op beeld vastleggen.

Regio - Daartoe ondertekenden Jaap Mons (Camera Club Wageningen) en Driek Enserink (Mooi Binnenveld) een intentieverklaring. Het natuurgebied Binnenveldse Hooilanden is een gebied van 270 hectare groot. Stichting Mooi Binnenveld neemt, samen met de Agrarische Coöperatie Binnenveldse Hooilanden en Staatsbosbeheer, deel aan dit project.

Het doel van de samenwerking met de CCW is de aanleg van het gebied en later de verdere ontwikkeling van de natte natuur goed in beeld te brengen met foto’s van de werkzaamheden, landschapsfoto’s, foto’s van planten en dieren en (macro-) foto’s van planten en insecten. Het idee van samenwerking kreeg een warm onthaal bij de natuur werkgroep van Camera Club Wageningen.

Maar liefst acht vrijwilligers van de Camera Club hebben zich aangemeld om actief mee te doen. Met de intentieverklaring zijn afspraken gemaakt over het gebruik van de foto’s voor presentaties en nieuwsberichten van Mooi Binnenveld en in een gepland boek over dit natuurgebied. Iedereen kan de ontwikkeling van het natuurgebied volgen door regelmatig de website mooibinnenveld.nl te bezoeken, waar foto’s en nieuwsberichten zullen verschijnen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden