Minecraft XL in De Cultuurfabriek

25 mei 2018 om 13:08 Algemeen

In de eerste week van de zomervakantie, op dinsdag 17 juli, kunnen Minecraft-fans hun hart ophalen tijdens de Minecraft XL Bouwwedstrijd in De Cultuurfabriek. Jongens en meiden van 9 t/m 14 jaar worden uitgedaagd om in teams de meest originele creaties te maken. De kaartverkoop is gestart.

Veenendaal - Vanwege het succes van de Minecraft-bouwwedstrijd van vorig jaar, organiseert de bibliotheek dit jaar opnieuw een groot Minecraft evenement in Veenendaal. In teams van 5 jongeren gaan de deelnemers de uitdaging aan om op een beveiligde server een bouwopdracht uit te voeren op hun eigen, lege weiland. De bouwopdracht blijft geheim tot het laatste moment; voorbereiden is dus niet mogelijk. Voor alle deelnemers staat een leenlaptop met het spel erop klaar; er hoeft dus niets van thuis meegenomen te worden. Minecraft-spelers kunnen zich individueel opgeven; de teams worden op de dag zelf samengesteld. Het winnende team krijgt een felbegeerde legobokaal.

Minecraft
Minecraft is een onder jongeren immens populair spel, waarbij ze creatief kunnen bouwen met blokken. Er zijn blokken van steen, ijzer, glas, hout enz. Je kan het zo gek niet bedenken of de jongeren bouwen er mee.

Meedoen
In totaal kunnen 60 kinderen meedoen aan de bouwwedstrijd op dinsdag 17 juli: 30 in de ochtendgroep (van 10.30 tot 13.00 uur) en 30 in de middaggroep (van 13.30 tot 16.00 uur). Kaartjes kosten €10,- en zijn nu verkrijgbaar bij de servicebalie in De Cultuurfabriek én op https://www.bibliotheekveenendaal.nl/klantenservice/tickets.html. In verband met het niveau van de wedstrijd, de spanning én het leeftijdsverschil in de groepjes, is de minimumleeftijd 9 jaar.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie