GVVV-aanvaller Jeremy De Graaf op weg naar het doel van VVSB. Hij nam de tweede treffer voor zijn rekening in de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen VVSB. (Foto: Henk Jansen)

GVVV maakt er nog het beste van in weinig boeiende partij

26 mei 2018 om 21:24 Sport

Voor de wedstrijd tussen GVVV en VVSB werd Wouter Bonke op het hoofdveld door de stadionspeaker bedankt voor zeven seizoenen inzet voor het vlaggenschip aan de ‘blauwe zijde’ van sportpark Panhuis in Veenendaal. Bonke kreeg de kans op zijn afscheid met een doelpunt te gedenken. Hij faalde echter vanaf de penaltystip. GVVV wist de laatste wedstrijd van het seizoen met 2-0 te winnen.

Door Henk Jansen

Veenendaal - In een weinig boeiende partij voetbal, waarin de ploeg van trainer Niek Oosterlee, bij zomerse temperaturen er nog het beste van wist te maken, werden de drie punten in eigen huis gehouden. Eindelijk weer eens een winstpartij voor de Veenendalers, die in de zeven voorgaande wedstrijden, ween vrije val op de ranglijst maakte. Lange tijd speelde de ploeg van Oosterlee bovenin mee. Dat deed het met mooi en aantrekkelijk voetbal. Helaas kwam er sportief de klad in en duikelde de ploeg naar de 6e stek van de ranglijst. Ten opzichte van vorig seizoen is het vier plaatsen hoger. Toen eindigde de ‘blauwe brigade’ als 10e.

Vrije trap

De gasten uit Noordwijkerhout bakten er maar weinig van op een zonovergoten s[portpark. Een sportpark dat dit keer maar matig bezet werd door supporters. Wellicht hadden er vele de voorkeur aan een terras of aan een verkoelend plekje aan het water gegeven. VVSB verdedigde hoog. GVVV werd weinig kans in de opbouw gegeven. Aan aanvallend kwam de ploeg uit Noordwijkerhout echter weinig toe. Voorin was het krachteloos. De slotman van GVVV werd nauwelijks op de proef gesteld. Als vroeg in de wedstrijd werd Wouter Bonke, die zijn laatste wedstrijd voor GVVV speelde, vanaf de strafschopstip de kans gegund om de ploeg op voorsprong te zetten. Hij schoot de paal echter tegen de paal. De ploeg van Oosterlee creëerde nog een aantal kansen. Vooral via de linkervleugel. In de 38e minuut werd met steekbal Jeremy de Graaf vrij voor de VVSB- doelman gezet. Hij omspeelde de goalie met gemak en tikte de 1-0 binnen. In de 43e minuut viel de 2-0. Een pracht van een doelpunt. Roy Terschegget zette zich achter de bal bij een vrije trap net buiten het 16 meter gebied. Doelman Valk was kansloos.

In de tweede helft gebeurde maar weinig opzienbarends. Bonke kreeg een een publiekswissel. Beide ploegen leken naar het einde van de wedstrijd te verlangen. GVVV probeerde het nog wel, maar de echte overtuiging ontbrak. Het bleef bij 2-0.

Ruime winst
voor DOVO

Veenendaal - DOVO, promovendus in de Derde Divisie, sloot de competitie af met een ruime 5-0 uitzege bij Magreb’90. Leon Toonen nam twee treffers voor zijn rekening. Hij scoorde in de 5e en 58e minuut. Bij 2-0 werd door de ploegen aan de thee begonnen. Enrico Patrick scoorde in minuut 60 de 3-0. Nick Koster, die zijn laatste wedstrijd voor DOVO speelde produceerde de vierde treffer. Tien minuten voor tijd bracht Marley Berkvens de eindstand op 5-0. De ploeg van trainer Gert Kruys eindigde als promovendus op een gedeelde achtste stek.

Nacompetitie
voor DVSA

Amerongen - DVSA heeft zich op de valreep verzekerd van nacompetitievoetbal vloor promotie naar de 3e klasse. In de 4e klasse H (West 1) wist in de laatste reguliere wedstrijd van het seizoen de derby bij Oranje Wit overtuigend te winnen. In Elst vielen acht doelpunten. En die werden allemaal door de Amerongse voetballers gescoord. VVA Achterberg greep naast de nacompetitie. Het won weliswaar met 4-0 van Musketiers, maar zag DVSA haar partij winnen.