de deelnemers aan de halve marathon: links Evert Dirksen, rechts Remy Ravenhorst.
de deelnemers aan de halve marathon: links Evert Dirksen, rechts Remy Ravenhorst. (Foto: Coby van den Heuvel)

Veenendalers lopen Halve Marathon in Olomouc

Veenendaal - Op 22 juni vindt de jaarlijkse Mattoni Halve Marathon plaats in Olomouc. Vanuit Veenendaal zal een tweetal hardlopers hieraan deelnemen, Evert Dirksen en Remy Ravenhorst. De deelname is mogelijk via Stichting Stedenband Veenendaal – Olomouc en de gemeente Olomouc.

De deelnemers zijn twee leden van de Veenendaalse Atletiek Vereniging (VAV) en doen voor het eerst mee aan de halve marathon van Olomouc. Evert Dirksen: “ We waren blij verrast toen we van Stichting Stedenband Veenendaal - Olomouc de uitnodiging ontvingen om deel te nemen aan de halve marathon in Olomouc!”
In het dagelijks leven is Evert Dirksen (32) werkzaam bij de Luchtmobiele Brigade in Schaarsbergen. Hij loopt sinds ongeveer 4 jaar hard en zit nu op de 10 km op een mooie tijd van 34 min, en die hoopt hij dit jaar te kunnen verbeteren. Dat geldt ook voor halve marathon, waar hij dit jaar een doel heeft van 1.15. Evert loopt maar liefst 120/130 km per week. Remy Ravenhorst (23) studeert aan de ALO aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen, en doet ook ongeveer 4 jaar aan hardlopen. Hij heeft een PR van 17.56 op de 5 km en heeft wat minder ervaring met halve marathons en wil graag op deze afstand meer ervaring opdoen en snellere tijden lopen.
Leuk detail is dat beide lopers getraind worden door Be Hoving, die in 2018 vanuit Veenendaal deelnam aan de Halve Marathon in Olomouc.

De stedenband met Olomouc in Tsjechië bestaat inmiddels 26 jaar. In 2018 werd het 25-jarig jubileum feestelijk gevierd in Veenendaal. Voorzitter Jos Schilte: “Jaarlijks vinden er diverse uitwisselingen plaats tussen Olomouc en Veenendaal. Onder andere lopen studenten uit Olomouc in Veenendaal stage, de brandweerkorpsen treffen elkaar regelmatig, er nemen jaarlijks inwoners deel aan de halve marathon. Ook bezoekt sinds diverse jaren een aantal triatleten uit Olomouc Veenendaal voor deelname aan de triatlon. Als er belangstelling is voor uitwisseling horen we dit graag via info@veenendaal-olomouc.eu.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden