Een springer in actie in Winkelstad Veenendaal. Foto: Sjoerd van Stokkum.
Een springer in actie in Winkelstad Veenendaal. Foto: Sjoerd van Stokkum. Foto: Team Veenendaal

Topatletiek in Winkelstad Veenendaal

28 mei 2018 om 19:55 Algemeen

Zaterdag 26 mei organiseerde Team Veenendaal samen met City Athletics en de Veenendaalse Atletiek Vereniging, een polsstokhoogspringwedstrijd op het Scheepjeshofplein. Onder tropische omstandigheden sprongen 31 atleten, waaronder ook zeven Veenendaalse sporters.

Team Veenendaal is een onderdeel van Sportservice Veenendaal: “Het is mooi om te zien dat tientallen atleten naar Veenendaal zijn gekomen om aan deze wedstrijd mee te doen. Het is de eerste keer dat we dit organiseren en het winkelend publiek genoot zichtbaar van deze spectaculaire sport. Dankzij de goede samenwerking met City Athletics uit Rotterdam en de vrijwilligers van de Veenendaalse Atletiek Vereniging is het een mooi succes geworden.”, aldus Sjoerd van Stokkum, van Team Veenendaal.

City athletics uit Rotterdam brengt atletiek naar de stad. Na Rotterdam, nu ook in Veenendaal: “Het is een stoere sport en voor toeschouwers fantastisch om te zien. We zagen zaterdag overal blije gezichten, zowel bij de sporters als de toeschouwers. Het was een groot succes en we hopen dit volgend jaar weer te organiseren”, aldus Anya Koch, van City Athletics.

Persoonlijke records

Verschillende persoonlijke records sneuvelden. In totaal werden zeven persoonlijke records verbroken, waaronder de persoonlijke records van Veenendaalse VAV-atleten Maurits en Henry van der Ziel. Maurits sprong in de binnenstad van Veenendaal 4.30 meter hoog. Zijn broertje sprong 3.20 meter hoog.

Meer informatie

Voor meer informatie over Team Veenendaal ga je naar www.teamveenendaal.nl. Wil je de foto’s van het evenement zien? Kijk op de Facebook, Twitter of Instagram van Team Veenendaal.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie