De mannen van VZC tweede divisie werden achtste in de openingswedstrijd van de teamcompetitie triatlon in Almere.
De mannen van VZC tweede divisie werden achtste in de openingswedstrijd van de teamcompetitie triatlon in Almere. (Foto: Reinder Jan de Groot)

Teamcompetitie triatlon in Almere. De kop is er af voor VZC Triatlon

Veenendaal - Op zaterdag 18 mei werd in Almere het eerste startschot gegeven van de eerste wedstrijd van de triatlon teamcompetitie 2019. Dit was de eerste van een serie van vijf wedstrijden waar met teams van vier atleten (vijf atleten in ere-divisie) in vijf divisies wordt gestreden en aan het einde van het seizoen wordt een eindklassement opgemaakt. De wedstrijden hebben verschillende formats. In Almere werd een team time trial gehouden over 750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen. De tijd van de derde atleet geld als eindtijd en tactiek kan een belangrijke rol spelen in dit format. VZC Triatlon startte met vijf teams in vier wedstrijden.

In de ere-divisie deden Gjalt Panjer, Lucas Goené, Vincent Böhm, Rob Kwaaitaal en Sjoerd Veltman het ’s ochtends met een zesde plaats tijdens de kwalificaties erg goed. ’s Middags tijdens de team time trial streden zij nog lang mee voor een plaats bij de top zes, maar werden uiteindelijk 9de.

In de tweede divisie startten Wim Korving, Rob Barel, Jan Bos en Thijs Hagelstijn. De mannen zetten de snelste zwemtijd neer. Zij reden een nette ploegentijdrit op de fiets, maar besloten op safe te spelen om alles op het lopen te kunnen zetten. Het looponderdeel kan een beslissend onderdeel zijn in de triatlon. De mannen kwamen niet geheel tevreden over de finishlijn. “Daar hadden we meer uit kunnen halen”, zei Jan Bos, eenmaal op adem na het zware looponderdeel. Zij werden achtste van de tweeëntwintig deelnemende teams.

In de derde divisie werden Corné Roozendaal, Kees Roosendaal, Bas Hersbach en Quint Ottens netjes negende na ook de snelste zwemtijd neergezet te hebben.

De dames van VCZ Triatlon starten dit jaar met twee teams in de tweede divisie. Het doel van het “eerste” team is promoveren naar de eerste divisie. Met hun “alles-of nikstactiek” behaalden Brigitte de Bruin, Samantha de Bruin, Leontien Waaijer en Saskia Elemans een hele mooie vierde plaats, slechts vier seconden verwijderd van het podium. Dit was wel een lichte teleurstelling, maar toch ook wel een mooie opsteker voor de rest van het seizoen!

Het “tweede” damesteam behaalde, ondanks de “koudwatervrees” (afgelopen week was het water slechts twaalf graden!) de twintigste plaats. Met fantastisch teamwerk op de fiets en met wat duwwerk tijdens het lopen kwamen zij als team moe maar voldaan over de finish.

De volgende wedstrijd is op 8 juni in Weert.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden