Afbeelding
Foto: Alex Kling

VZC Triathlon op dreef in Almere. Podiumplaats dames

28 mei 2018 om 09:21 Algemeen

Veenendaal - Gisteren werden in Almere de eerste wedstrijden meetellend voor de Eredivisie en Eerste divisie triathlon gehouden. Voor hen stond er een Triple Mix op het programma: drie superkorte wedstrijden waarin de drie triathlononderdelen door elkaar zijn gemixt.
De overige divisies hadden hier hun tweede wedstrijd. Zij deden de sprintafstand waarbij er gestayerd mocht worden. Een volle dag dus!

VZC Triathlon was weer in drie divisies actief. Voor de eerste divisie gingen Rob Barel, Vincent Böhm, Jan Bos en Ronald Prins van start. Alex Kling kampte helaas met een blessure, maar door de breedte van het team konden zij gelukkig toch met vier man starten. Vincent Böhm deed het uitstekend en behaalde een derde plaats individueel. Als team eindigden zij op de negende plaats.
Over twee weken staat voor hen een Olympische afstand op het programma. Dat is nog meer op het lijf geschreven van de startende atleten.

Derde

De dames van het tweede divisie team zijn als derde geëindigd in hun competitie en behaalden daarmee hun eerste podiumplaats! Anne Stoelhorst, Saskia Elemans, Linda Bloem en Brigitte de Bruin hebben ieder hun eigen sterke onderdeel op de triathlon en wisten daarmee individueel en daardoor ook als team zeer sterk voor de dag te komen.
De mannen van het tweede divisie team werden twaalfde. Corne Kool, Theo Bult, Reinder Jan de Groot streden voor wat zij waard waren in de warme omstandigheden. Helaas moest Bas Hersbach tijdens het looponderdeel opgeven vanwege een blessure.

Het derde divisie team mannen, bestaande uit Frank van de Weerd, Laurens van Outheusden, Norbert Eelman en Maarten Bremen, verbeterden zich aanzienlijk tegenover hun eerste wedstrijd in Enschede. De eerste drie atleten finishten allemaal rond de dertigste plaats, en behaalden daarmee een tiende plaats in het teamklassement. “Geen uitschieters, maar de kracht van het collectief,” besloot teamcaptain Norbert Eelman.

De volgende wedstrijd voor de tweede en derde divisie is 8 juli. Dan staat er een individuele sprintafstand op het programma.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie