De organisatie van het nieuwe festival in Veenendaal.
De organisatie van het nieuwe festival in Veenendaal. (Foto: )

Nieuw tweedaags festival in Veenendaal

Veenendaal - Op donderdag 30 en vrijdag 31 mei vindt, op het evenemententerrein naast de schaatsbaan, de eerste editie van het Hemelvaart Festival plaats. De plek waar onder meer de kermis en het circus jaarlijks plaatsvinden, biedt deze beide dagen een keur aan nationaal bekende artiesten. Op Hemelvaartsdag wordt ingezet op doelgroep 16-23 jaar, terwijl de vrijdagavond is gereserveerd voor de wat "oudere" festivalbezoekers. Kaarten zijn verkrijgbaar via hemelvaart-festival.nl

Huiskamer Sessie

Sinds ruim 2 jaren organiseert de jonge ondernemer Rico Versteeg zijn eigen 16+ feesten in de Veenendaalse horeca, onder de naam Huiskamer Sessie. Rico hierover: "Het feest is eigenlijk ontstaan in de huiskamer van mijn ouders. Ik was op jonge leeftijd al gek op feestjes geven en gelukkig had ik ouders die dat wel konden waarderen. Regelmatig werd onze huiskamer dan ook omgebouwd tot dansvloer, waar ik voor vrienden en familie de DJ mocht zijn. Superleuk en ik ben ervan overtuigd dat ik vanaf toen wist wat ik wilde worden: DJ en organisator van feesten".
Inmiddels is Rico aardig op weg. Naast een aantal feesten die Rico organiseert in Het Dak van de Markt, breidt het thema Huiskamer Sessie zich steeds verder uit over Nederland. "Inmiddels hebben we succesvolle edities achter de rug in o.a. Ede, Spijkenisse, Hengelo en Castricum. Het is mijn doel om door het hele land edities van Huiskamer Sessie te geven. Dat is een doel, maar een festival, dat is een droom", zegt Rico stralend.
Die droom komt op 30 mei dus eindelijk uit. Met nationaal aansprekende namen als Bizzey, Frenna, Jonna Fraser en Supergaande wordt gelijk een festival van professioneel niveau neergezet. Rico: "Het is natuurlijk heel gaaf om al die grote artiesten op de poster te hebben. Toch vind ik het minstens zo mooi dat de rest van de line up gevuld wordt met lokale talenten. Vrienden van me waarmee ik samen al jaren feestjes bouw in de Veenendaalse horeca. Het is geweldig om het uithangbord te mogen zijn van zo'n mooi festival, maar we doen het met z'n allen en dat maakt het voor mij echt speciaal."

Veenendaal Swingt

Op vrijdag 31 mei is het de beurt aan Veenendaal Swingt. Jan Bouwmeester en Etienne van Hasselt, zetten zich in om van deze avond een succes te maken. De heren organiseren samen al vele jaren zeer succesvolle 25+ feesten in diverse horecagelegenheden in Veenendaal.

"Tijdens Veenendaal Swingt is de leeftijd 18+. Aan de optredende artiesten is echter direct af te lezen dat we voor deze avond we inzetten op een ander publiek dan de donderdag. Zo hebben we met de Hermes House Band een live band in huis die al 30 jaar iedere locatie waar ze optreden op zijn kop zetten", verteld Jan. Etienne vult aan: "En DJ Jeroen van Inkel is in onze ogen de beste radio DJ van Nederland. Hij heeft een paar jaar geleden een optreden gedaan in Het Dak van de Markt en dat was toen een doorslaand succes". De avond wordt afgesloten met een optreden van De Lawineboys, bij het grote publiek bekend van krakers als "Seks met die kale", "de Jodeljump" en "Joost".
"Dat wordt dus sowieso in polonaise naar buiten", zegt Etienne lachend.
De afgelopen jaren is het Fuze Outdoor uitgegroeid tot een vast terugkerend festival aan het einde van de zomer. Veenendaal Swingt laat zich qua avond het beste vergelijken met de 90's avond van Fuze, die altijd op de vrijdag plaats vindt.
"begrijp me goed", zegt Jan. "We zijn natuurlijk nog niet zo groot en dat hoeft ook niet. De bedoeling is qua muziek een iets bredere invulling te geven aan de avond dan wat Fuze doet, maar het is wel het publiek waarvan we denken dat die dit ook erg leuk gaan vinden. Voorlopig zouden we het al super vinden als we dit jaar het kleine broertje van Fuze goes 90's kunnen worden"

Huiskamer Sessie: Donderdag: 30 mei (Hemelvaartsdag) 12:00-0:00
Veenendaal Swingt: Vrijdag 31 mei 19:00-01:00
Locatie: Evenemententerrein Veenendaal
Kaartverkoop: www.hemelvaart-festival.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden