Groepsfoto De Zwervers met burgemeester.
Groepsfoto De Zwervers met burgemeester.

Op bezoek bij De Zwervers

Veenendaal - Burgemeester Gert-Jan Kats kwam zaterdag een kijkje nemen bij Scoutinggroep De Zwervers. De jeugdleden zorgden zelf voor een rondleiding aan de burgemeester, die samen met VVD-raadslid en oud-Zwerver Leo Nooteboom naar het Zwervershonk kwam. Het bleef niet bij kijken alleen.

De scouts wisten hun twee gasten al snel over te halen om mee te doen. "Je eigen activiteiten bedenken en experimenteren. Dat is het leuke van scouting", zo vertelde jeugdlid Maarten aan de burgemeester. Hij was net bezig met het kneden van pizzadeeg, maar nam daar graag even pauze van om uitleg te geven. Het experiment van de dag: pizza met marshmallows.

Water

De tip van de burgemeester om wat water toe te voegen aan de tomatensaus, nam Maarten graag ter harte. De welpen maakten het spannend, want zij speelden voor het eerst een levende editie van het computerspel Pong. Een beetje improviseren was het wel, maar dat hoort nu eenmaal ook bij scouting, zo leerden de bezoekers. De verkenners daagden burgemeester Kats en raadslid Nooteboom uit om hun eigen broodje te bakken boven het kampvuur. Dat lukte uitstekend, want in mum van tijd draaiden ze een goudbruin broodje van hun stok.

Onder indruk

De burgemeester was onder de indruk van alle activiteiten, de manier waarop De Zwervers spelen en leren in de natuur en de vele, vaak jonge vrijwilligers die zich elke week voor de scoutinggroep inzetten. Het bezoek werd afgesloten met een zonnige groepsfoto op de binnenplaats van het Zwervershonk. En de Zwerversdas die burgemeester Kats bij aanvang van het bezoek om zijn nek kreeg, gaat natuurlijk mee naar het gemeentehuis.

Meer berichten