Super-Kees van Doorn tussen een aantal medewerkers van de nieuwe winkel aan het Bruineplein in Veenendaal-Zuid. (Foto's: Pieter Vane)
Super-Kees van Doorn tussen een aantal medewerkers van de nieuwe winkel aan het Bruineplein in Veenendaal-Zuid. (Foto's: Pieter Vane) (Foto: )

Onze Winkel in zuid is officieel open

Veenendaal - Onze Winkel in Veenendaal-zuid is vorige week woensdag officieel geopend. De dag ervoor was er een receptie voor klanten en genodigden. Initiatiefnemer Kees van Doorn, voor velen nog altijd Super-Kees omdat hij aan het Aller Erf ooit een Super-supermarkt had, is blij met de nieuwe locatie. Hier zat twee jaar Welcome, een supermarkt op bijna dezelfde leest geschoeid: verkoop van artikelen, betrokken via restpartijen.

Kees begon ooit aan het Aller Erf (nog steeds bestaand) en in Veenendaal-oost, met de afspraak dat wanneer een supermarkt zou openen, hij moest vertrekken. De Lidl kwam en dus moest Kees omzien naar een andere locatie.

Willen blijven

''Ik had graag willen blijven, maar de verhuurder wilde het tegen een commerciële prijs verhuren,'' vertelt Kees. Nu zit hij aan het Bruïneplein, op een evengrote locatie. De medewerkers van Onze Winkel hebben een beperking en daarom is er al twintig jaar een intensieve samenwerking met Zideris in Rhenen. Bedrijfsleider in zuid is Jan Kees Kelfkens. Kenmerk van de vestiging is dat de aangeboden waar, vers of houdbaar, altijd goedkoper is dan elders. Dat heeft te maken met het feit dat het om restpartijen gaat. ''Maar we verkopen niets over de datum,'' haast Kees van Doorn te zeggen. ''Kijk hier, het brood. We kopen het bij een bakker in. Het is 'brood van gisteren' zogezegd en dus een stuk goedkoper. Een heel brood voor vijftig cent bijvoorbeeld. Waar vind je dat?''. Dinsdagavond werd het gezellig bij een drankje en een hapje (catering Ontmoetingshuis oost). Medewerkers raakten in gesprek met elkaar of met een van de vele bezoekers.

Officiële opening

Op woensdag 15 mei volgde dan de officiële opening om 8.45 uur door wethouder Engbert Stroobosscher. Deze kwam mooi op tijd, even later gevolgd door Joost Meijs, directeur van Zideris zorgorganisatie. Er kwam een korte toespraak van Kees van Doorn. Hierin bedankte hij een ieder voor hun bijdrage voor het kunnen realiseren van de opening van de winkel in zuid vandaag. De wethouder sloot hier in zijn toespraak bij aan en gaf nog eens duidelijk aan hoe belangrijk het onder omstandigheden kan zijn om over gemotiveerde vrijwilligers te mogen beschikken en wat je zoal met teamwerk voor elkaar kunt krijgen. Directeur Joost Meijs was enthousiast over wat 'zijn' mensen bereikt hebben en beschouwt Onze Winkel als een ''lichtend voorbeeld van kracht door volharding met zichtbare resultaten''.
Hij toonde zich dan ook erg trots op zijn pupillen waarvan velen al langer bij Onze Winkel werken met een grote mate van zelfstandigheid. Na de opening van de winkel kwamen al snel de eerste klanten de winkel binnen en wie moest werken die dag, nam zijn taak weer op, terwijl er buiten voor de zaak nog gelegenheid was voor een praatje met wat lekkers erbij.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden