Schrijver Anne van Doorn
Schrijver Anne van Doorn (Foto: Jan van den Boogaart)

Detectiveschrijver tekent Amerikaans contract

Bij uitgeverij E-Pulp Publishers is de verhalenbundel ‘De mysteries van Robbie Corbijn’ van Anne van Doorn verschenen.

Veenendaal - Hoofdpersoon is privé-detective Robbie Corbijn die volgens ingewijden vroeger bij de Veenendaalse politie werkte. Schrijver Anne van Doorn timmert met ‘De mysteries van Robbie Corbijn’ flink aan de weg. Een verhaal uit de bundel zal ook verschijnen in het gerenommeerde Ellery Queen Mystery Magazine uit Amerika nadat een scout van dit tijdschrift Anne van Doorn ontdekte.

De schrijver vindt het een grote eer dat hij binnenkort ook in Amerika debuteert. “In Ellery Queen Mystery Magazine hebben alle belangrijke detectiveschrijvers gepubliceerd, waaronder Agatha Christie, Ruth Rendell en Stephen King. Maar ook literaire grootheden als William Faulkner en Ernest Hemingway schreven voor dit blad. Straks zullen tienduizenden detectivefans wereldwijd kennismaken met mijn speurneuzen!” Anne van Doorn hoopt dat ook zijn andere verhalen hun weg naar Amerika vinden.

In een van die verhalen blikt Robbie Corbijn terug op zijn tijd bij de politie. In ‘De dame die niet om hulp had gevraagd’ vertelt hij hoe hij eens te hulp werd gevraagd door een oude dame, die zich bedreigd voelde in haar woning in het bos. Anne van Doorn: “Bij aankomst ontkent de dame dat ze naar het politiebureau heeft gebeld. Dan blijkt dat ze de politie al eens eerder tevergeefs liet opdraven, toen ze beweerde dat er een ruit bij haar was ingegooid. Is de dame eenzaam, verlegen om bezoek, of is er meer aan de hand?”

Dit verhaal en nog negen mysteries zijn terug te vinden in ‘De mysteries van Robbie Corbijn’. De verhalen van Anne van Doorn doen denken aan het werk van Arthur Conan Doyle (Sherlock Holmes) en Agatha Christie (Hercule Poirot), maar dan in een hedendaags jasje dat zeer aanslaat bij het publiek. Schrijver Anne van Doorn is bij velen beter bekend als M.P.O. Books, die al jarenlang thrillers over de Veenendaalse recherche schrijft.

‘De mysterie van Robbie Corbijn’ (ISBN 9789492715319) is verschenen als paperback, telt 256 pagina's en kost 17,95 euro. Het boek is verkrijgbaar bij The Read Shop Express, boekhandel Van Kooten en binnenkort ook bij de Jumbo aan het Prins Willem-Alexanderpark. Meer informatie is te vinden op de website van de uitgeverij, www.e-pulp.nl, en op de website van de auteur: www.annevandoorn.be.

Meer berichten