Kate Veale gaat voor vierde zege in Veenendaalse sprintdriekamp

De Ierse snelwandelaarster Kate Veale gaat weer voor goud in de internationale sprintdriekamp snelwandelen. De winnares van 2012, 2017 en 2018 komt ook dit jaar weer over naar Nederland en is op zaterdag 25 mei weer de grote favoriete voor de overwinning.

Veenendaal - De 25-jarige atlete uit Dungarvan is een graag geziene gaste in Veenendaal, waar de sprintdriekamp na 1 jaar afwezigheid weer terug is. In 2011 gold Veale als een groot talent en won zij de wereldtitel bij de jeugd. Een jaar later won zij voor het eerst in Veenendaal. Maar daarna werd het een tijdje stil. In 2017 maakte Veale haar come-back en inmiddels is zij weer op de goede weg. Korte termijn doel van de snelwandelaarster van West Waterford A.C. is deelname aan de Olympische Spelen in Tokio.
Veale zal concurrentie krijgen van Anne van Andel. De Brabantse is in de vorm van haar leven en wellicht kan zij op jacht gaan naar het Nederlands record op de 3000 meter. Dat record staat al sinds 1983 op naam van Marica Onos (tijd 14.13,9).
Bij de mannen komt er een nieuwe winnaar. De strijd zal gaan tussen Remco de Bruin, Paul Jansen en Wilfried van Bremen. Dit drietal belegde vorige jaar de posities 3 tot en met 5. Jansen lijkt ligt favoriet, omdat hij dit jaar een sterke vooruitgang heeft laten zien.
De wedstrijden beginnen om 10.45 uur en eindigen om 13.05 uur. Locatie is: de atletiekbaan op sportpark Spitsbergen, Spitsbergenweg 48, Veenendaal. De afstanden zijn: 3000 meter, 1000 meter en 1 Engelse mijl. Elke afstand wordt in 2 series verwerkt, waarbij in de tweede serie steeds de snelste wandelaars van start gaan. De wedstrijden zijn kosteloos te bekijken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden