Oud raadslid Rhenen Ineke Holierook overleden

Rhenen - Zaterdag 11 mei bereikte de PvdA Rhenen het bericht dat Ineke Holierook is overleden

Een woordvoerder:''Ineke was een sociaaldemocraat in hart en nieren. Het zat in haar aderen. Ineke heeft zich ruim 35 jaar zeer actief ingezet voor de medemens. Als ervaren bestuurder en volksvertegenwoordiger heeft Ineke stevig bijgedragen aan het mooier, socialer en rechtvaardiger maken van de gemeente Rheden en later van de gemeente Rhenen, waar zij vanaf 2007 de fractie van PvdA kwam versterken.

Ineke was politiek een kundig en levendig debater die op zeer vileine wijze raadsleden de waarheid kon zeggen en op haar eigen wijze heel humoristisch uit de hoek kon komen, waarmee Ineke in verhitte debatten raadsleden weer met beide benen op de grond zette. Ineke was recht door zee en was wars van achterkamertjespolitiek.

Tijdens haar politieke carrière was Ineke van 1989 tot 1999 wethouder sociale zaken, onderwijs, arbeid, sport en recreatie in de gemeente Rheden. Daarvoor was Ineke zeven jaar gemeenteraadslid in dezelfde gemeente.

Ineke heeft zich ook gedreven ingezet bij organisaties die opkomen voor mensen die een duwtje nodig hebben, bijvoorbeeld bij het COA.

Vanaf 2007 tot en met 2017 was Ineke fractievoorzitter van de PvdA voor de gemeente Rhenen. Eerst als tweemans fractie en vanaf 2014 als een-vrouwsfractie. Als Ineke aan het woord was luisterde iedereen. Ineke dwong respect af. Ineke was zeer gedreven, legde de vinger op de zere plek en Ineke zou Ineke niet zijn als zij niet kreeg waar zij voor streed. Zo heeft zij zich o.a. vastgebeten in het plan Kansen voor Kinderen in Rhenen, dat door de raad massaal werd omarmd. Ineke was zeer begaan met de medemens en ook een zeer vurig pleitbezorger voor meer vrouwen in de politiek. Zij was destijds ook actief bij de Rooie Vrouwen.''

Meer berichten