Wandelen voor het goede doel en ontdekken wat deze omgeving voor moois te bieden heeft!
Wandelen voor het goede doel en ontdekken wat deze omgeving voor moois te bieden heeft! (Foto: )

Heuvelrug Wandel- tocht in teken Gilbertjaar

Bossen, heide en vergezichten. Heuvels en kastelen. Wie meedoet aan de Heuvelrug Wandeltocht op zaterdag 25 mei, ervaart hoe mooi de omgeving van Veenendaal is. De Heuvelrug Wandeltocht staat deze keer in het teken van het Gilbertjaar. Lokale toneelverenigingen helpen mee om de historie tot leven brengen.

Veenendaal - Het uitzicht op de Vallei, de bossen van Prattenburg, natuurgebied de Hel, het landschap rond Veenendaal laat talloze sporen zien uit de tijd van de turfwinning in de zestiende eeuw.
De wandeltocht voert vanuit Veenendaal langs deze sporen in het landschap, die in de routebeschrijving worden uitgelicht, en brengt zo de geschiedenis tot leven. Acteurs van toneelvereniging PIT en de toneelwerkplaats van De Muzen helpen daarbij een handje.
De opbrengst is voor de Stichting Scoren in de Wijk.
Die wil door middel van sport en sociale activiteiten kinderen van 8 tot 12 jaar in diverse wijken in Veenendaal op speelse wijze vroegtijdig (aan)leren en laten ervaren dat verantwoordelijkheid dragen voor de eigen leefomgeving belangrijk is. Net als voorgaande jaren is de organisatie van de Heuvelrug Wandeltocht in handen van Rotaryclub Veenendaal Regio.
Er kan gestart worden op de afstanden 10, 15, 25, 40 of 50 kilometer. Start en finish is bij het Rembrandt College aan de Rembrandtlaan. Na afloop is er een medaille verkrijgbaar. Deelname kost 7,50 euro per persoon, kinderen tot 12 jaar lopen gratis mee.

heuvelrugwandeltocht.nl.

Meer berichten