Oncologisch fitness bij LaVita

Jasper Budding van LaVita Lifestyleclub Veenendaal is geslaagd voor de cursus 'Oncologisch Fitness Trainer'.
Jasper Budding van LaVita Lifestyleclub Veenendaal is geslaagd voor de cursus 'Oncologisch Fitness Trainer'. (Foto: )

Veenendaal - Jasper Budding van LaVita Lifestyleclub Veenendaal is geslaagd voor de cursus 'Oncologisch Fitness Trainer' en behoort daarmee tot de eerste groep Oncologisch Fitness Trainers in de regio Utrecht. Dankzij dit certificaat kan hij patiënten tijdens en na de behandeling van kanker begeleiden met een beweegprogramma op maat. Uit onderzoeken blijkt dat sporten tijdens en na de behandeling van kanker positieve effecten heeft.

Zo kan het vermoeidheid verminderen, fysiek functioneren verbeteren en zorgen voor een verbeterde kwaliteit van leven. Ondanks alle positieve effecten, voldoet maar 15-40% van alle patiënten met kanker aan de internationale beweegrichtlijnen. Daarom heeft het UMC Utrecht het OncoFITness project opgezet.
Door dit project kunnen patiënten tijdens of na de behandeling van kanker bij gekwalificeerde centra terecht om dichtbij huis te sporten. Daarnaast biedt het project de mogelijkheid om na een intensiever traject bij de oncologisch fysiotherapeut te sporten onder begeleiding van een oncologisch fitness trainer.
In samenwerking met Michel Meijers, oprichter van trainenmetkanker.nl en docent cursus 'Oncologisch Fitness Trainer', streeft het UMC Utrecht naar een landelijk netwerk van oncologisch geschoolde fitnesscentra. Info: mea@lavitaveenendaal.nl, 0318-745 945 of trainenmetkanker.nl.

Als geen ander weet Mea van Bladeren, mede-eigenaresse van LaVita Lifestyleclub, hoe het is om te leven met deze vervelende ziekte. ''Gelukkig merk ikzelf de positieve effecten van het blijven sporten. Daarom wil ik graag zoveel mogelijk mensen inspireren te blijven bewegen. Met ons nieuwe concept, in samenwerking met het UMC, is sporten met kanker laagdrempeliger en toegankelijker dan ooit voor deze groep'', vertelt Mea.

Meer berichten