Advies CLV leerlingen aan Wereldwinkel Veenendaal

25 november 2019 om 22:15 Algemeen

Veenendaal - In een project Expeditie CLV (havo-4) hebben leerlingen van het CLV afgelopen weken gekeken naar de Fairtrade producten in de Wereldwinkel Veenendaal aan de Achterkerkstraat 14 in Veenendaal.

Het ging om Fairtrade producten als koffie, thee en chocolade en het assortiment cadeauartikelen met een verhaal over de herkomst van die producten. De leerlingen vinden de verhalen over de slechte omstandigheden van de boeren en de arbeiders in ontwikkelingslanden misschien wel belangrijk om van af te weten, maar zouden er zelf niets kopen. Er zijn meer zaken die belangrijk zijn voor de verkoop van producten in de Wereldwinkel. De Wereldwinkel kan een hippere uitstraling krijgen bijvoorbeeld met dagelijkse gebruiksvoorwerpen en kleding voor jongeren. De informatie via sociale media wordt al goed verspreid maar er zijn ook nieuwere mogelijkheden, bijvoorbeeld het inzetten van influencers om jongeren te bereiken. Een webshop kan er voor zorgen dat meer jongeren producten kopen en geïnformeerd willen worden over de herkomst van die producten.

Met een open blik en originele ideeën hebben leerlingen van het CLV advies gegeven aan Veenendaal4Fair. Deze adviezen worden ingezet in de campagne voor het behouden van de Veenendaalse titel van Fairtrade gemeente en om de Wereldwinkelproducten in de Bombardon te promoten.
Als tegenprestatie kregen de leerlingen in de Bombardon een Fairtrade lunch met lokale en regionale producten aangeboden. De leerlingen waren enthousiast om met de Bombardon kennis te maken.
De informatie van de werkgroepen van de leerlingen wordt verzameld en Veenendaal4Fair zal de aanbevelingen opnemen in het Jaarprogramma 2020. Voor havo 4 was de dag een geslaagde lokale excursie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie