Duurzaamheidscafé gaat duurzaam (ver)bouwen

Op 22 mei opent het duurzaamheidscafé weer haar deuren. Het thema is deze keer Duurzaam (ver)bouwen. De zaal opent om 19:30 en om 20:00 gaat het programma van start.

Veenendaal - Joost Straat, Energieregisseur bij de Gemeente Barneveld, vertelt hoe we onze woningen op een stoere manier kunnen verduurzamen met gebruikmaking van slimme ideeën. Joost maakt gebruik van zijn kennis en ervaring opgedaan  bij het bouwen van zijn eigen woning. Het Uitgangspunt van Joost is: probeer zoveel mogelijk energiegebruik te voorkómen door bouwkundig de juiste keuzes te maken én daarnaast de noodzakelijke energie zelf op te wekken. Zo is het hem gelukt om zelfs een 'energie-plus' woning te ontwikkelen.
Er zal volop ruimte zijn om samen met Joost en met elkaar te sparren rondom dit thema.

Daarnaast zal de afkoppelcoach Renée Kleijn haar ervaringen met ons delen.

Zij probeert mensen ervan te overtuigen om stenen tuinen groener te maken. Dat kan al door een regenpijpen af te zagen. Dan loopt het water de tuin en de grond in plaats van het riool.

Harry van der Schot, voorzitter van Vereniging van Eigenaren (VvE) De Binnenhof-2, spreekt over wat je als VvE kan doen aan de verduurzaming van woningcomplexen. Hij wil zijn ervaring graag delen met VvE's die ook verduurzamingsplannen hebben.

Het Energieloket Veenendaal komt praten over wat je kunt doen om je woning energiezuinig te maken. Het Energieloket Veenendaal helpt bewoners bij het maken van duurzame keuzes voor hun woning. Het Energieloket is deze avond ook beschikbaar om uw vragen te beantwoorden.

Het duurzaamheidscafé is een initiatief van Samen Duurzaam Veenendaal, een groep mensen van diverse pluimage die willen laten zien dat duurzamer leven niet ingewikkeld hoeft te zijn.

 

Meer berichten