Veense sporters stralen op Sportgala

5 januari 2020 om 12:23 Algemeen

Veenendaal - Botic van de Zandschulp en Laura Schinkel zijn gekozen tot beste Veenendaalse sporters van 2019. Studio Sportpresentator Gert van ‘t Hof maakte dat zaterdagavond in De Basiliek bekend.

De omnivereniging VZC grossierde in prijzen. De dames-estafetteploeg werd Sportploeg van het jaar, de meisjes-estafetteploeg jeugdsportploeg en Harry Delno kreeg de award voor beste trainer/coach. Triatleet Lucas Goené turnster Annelies van Dijk werden gekroond tot Sporttalenten. Een geëmotioneerde Richard van Zeist kreeg de Jan van de Polbokaal als bekroning voor zijn rol in de Veenendaalse sport.
De bekendmaking van de winnaars vond plaats tijdens het jaarlijkse Sportgala in de Basiliek in Veenendaal, dat werd georganiseerd door Sportservice Veenendaal. Bijna 800 toeschouwers waren getuige van een sprankelend gala, dat onder meer werd opgeluisterd door Team Quatro Barrack, dat show, acrobatiek, turnen en amusement in twee spetterende optredens liet zien.

Indrukwekkend

De internationale prestaties van tennisspeler Botic van de Zandschulp zijn de jury niet ontgaan. Winst in grote, internationale toernooien en zijn debuut in het Davis Cupteam waren indrukwekkend genoeg voor de Veenendaalse titel Sportman van het jaar. De andere genomineerden waren Lennard Hofstede (wielrennen) en Victor Goené ( triathlon). Van de Zandschulp nam de prijs niet zelf in ontvangst. Hij speelt in Australië de voorronde van het eerste Grand Slamtournooi. Overigens is ook Lennard Hofstede in Australië vanwege wielerwedstrijden van zijn ploeg Jumbo-Visma.
Bij de vrouwen kreeg waterpoloster Laura Schinkel de hoogste lauweren, onder meer dankzij haar rol in het waterpoloteam van Polar Bears, met enkele nationale prijzen. Maar haar deelname aan het WK jeugd met als resultaat een zilveren medaille zal ongetwijfeld de doorslag hebben gegeven bij de keus voor deze Jong Oranje-international. Bo de Groot (Obstacle Course Racing) en Samantha de Bruin (Triathlon) waren de twee andere genomineerde vrouwen.

Sportploeg

Nationale titels voor de dames-estafetteploeg van VZC Zwemmen waren goed voor de Veenendaalse titel Sportploeg van 2019. De andere twee genomineerde teams waren Team Hang On en VTC Tennis Heren. De meisjes-estafetteploeg van VZC bekroonde het jaar met de titel Jeugdsportploeg. De estafette-meiden bleven vier andere ploegen voor: Badminton Duovereniging , VZC/Polar Bears (waterpolo), SKF D1 (korfbal) en Twirlteam Evolution.
Sporttalent jongens van het jaar 2019 werd triatleet Lucas Goené, voor karter Mika van de Pavert en streetdancer Nigel Telkamp. Bij de meisjes werd turnster Annelies van Dijk het talent van het jaar, voor Quinty Klein Gotink ( Muay Thai/K1) en Fien Cornelissen (turnen).
Zwemtrainer Harry Delno deelde in de zwemvreugde, vanwege zijn verkiezing tot trainer/coach van het Jaar. Rob Barel (triathlon) en Marcel Verhaal (Muay Thai/kickboxing/K1) waren, net als een jaar geleden, de andere twee genomineerden.
De Jan van de Polbokaal, voor het sportlid van verdienste, werd uitgereikt aan Richard van Zeist, voor zijn jarenlange inzet voor de Veenendaalse sport. Nadat Van Zeist het juryrapport had aangehoord en hij terugdacht aan zijn goede vriend Jan van de Pol stamelde hij geëmotioneerd: “Jan en ik hadden nog zoveel plannen. Nu moet ik het alleen doen. “Dat doet Van Zeist met verve’’, vond de jury.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie