T.V.S. speelt gelijk in laatste wedstrijd tegen Shot

In de laatste speelronde stond de thuiswedstrijd tegen Shot uit Soest op het programma. Het werd een spannende wedstrijd die uiteindelijk eindigde in een 5-5 gelijkspel.

Veenendaal - De T.V.S.-ers hadden bij een 8-2 overwinning zich kampioen mogen noemen en moeten nu afwachten op het resultaat van concurrent Bijmaat, die later in de week nog in actie komt, of dit resultaat voldoende is voor de titel. Bijmaat moet nog spelen tegen nummer laatst Z.T.T.V. en heeft minimaal een 8-2 overwinning nodig om T.V.S. van het kampioenschap af te houden.

In de openingspartij ging Jan van de Beek stroef van start en verloor de twee eerste games tegen Pim Kleine Rammelkamp met 7/11 en 11/13 maar van de Beek herstelde zich tijdig en won alsnog de partij na 11/4, 12/10 en 11/3. Rein Schellingerhout verloor daarna nipt met 9/11 in de beslissende vijfde game van Joris Leppers. In de derde partij verloor Edwin Vetkamp in vier games van Sacha Diemers. Doordat van de Beek en Schellingerhout het dubbel wonnen met 13/11, 11/6, 3/11 en 11/6 ging de pauze in met een 2-2 stand.

Na de pauze namen de Soestenaren opnieuw de leiding omdat Schellingerhout in drie games verloor van Kleine Rammelkamp. In de zesde partij trok van de Beek de stand weer gelijk door na een spannende partij de beslissende vijfde game met 11/7 te winnen van Diemers. Vetkamp zette de thuisclub weer op voorsprong door met 11/6, 4/11, 16/14 en 11/9 te winnen van Leppers. Na acht partijen was de stand opnieuw gelijk doordat Schellingerhout voor de tweede keer deze avond onderuit ging in de vijfde game, nu was Diemers nipt met 9/11 de gelukkige winnaar. De tweede nederlaag van Vetkamp, hij verloor in vier games van Kleine Rammelkamp, bracht de gasten op voorsprong, 4-5. In de slotpartij behaalde van de Beek een vrij eenvoudige overwinning op Leppers want hij won met 11/8, 12/10 en 11/6 waarmee de eindstand op 5-5 werd bepaald, of dit voldoende is voor het kampioenschap zal dus later blijken als het resultaat van de wedstrijd tussen Bijmaat en Z.T.T.V. bekend is.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden