Jamal Nassih zet zich in voor de ontwikkeling van cultuur en muziek in Veenendaal (Foto: Sanne Westerterp)
Jamal Nassih zet zich in voor de ontwikkeling van cultuur en muziek in Veenendaal (Foto: Sanne Westerterp) (Foto: )

'Muziek is belangrijker dan wiskunde'

De estafette van Veenendaal

Door Sanne Westerterp

Binnengekomen bij de 35-jarige Jamal Nassih, blijkt al snel dat deze ondernemer beschikt over een vlotte babbel, een gezonde dosis humor en een flinke werklust. Jamal volgde de muziekacademie en gaf vervolgens jaren les op de Herman Brood Academie. Zijn focus ligt nu op de ontwikkeling van kunst en muziek in zijn eigen plaats; Veenendaal.

Veenendaal- Het werken in Veenendaal is belangrijk voor Jamal. ,,Ik vind Veenendaal een hele leuke plaats en heb hier een uitgebreid netwerk," legt hij uit en lachend vervolgt hij: ,,Ik woon op de rand van Veenendaal en volgens mijn postcode is mijn adres net in Rhenen. Ik probeer dit te negeren, haha! Maar zonder grappen; Veenendaal is belangrijk voor mij. Ik ken hier zoveel mensen, heb veel contacten. Mijn vriendin komt uit Doetinchem en wilde graag terug, zei ze. Gelukkig vindt ze mij net iets leuker en blijft ze hier. We gaan over een paar maanden zelfs trouwen!"

Vlow
Jamal is onder andere werkzaam voor Vlow, dat in het leven is geroepen om de popcultuur in Veenendaal verder te laten groeien. ,,Dit is een soort vervanger van de Escape alleen dan zonder het pand. Ik werk vanuit Vlow samen met alle kroegen en organiseer zo - ook in samenwerking met bijvoorbeeld een team van catering, licht, ehbo en dergelijke- volledige evenementen voor de Veenendaalse jeugd." Dit is soms met en soms zonder publiek. Muziek maken zonder publiek is ook super, vindt Jamal. ,,Jongeren een plek geven om hun talent te ontplooien vind ik mooi. Bezig zijn met muziek is sowieso goed voor je op zoveel fronten. Ik vind het veel belangrijker dan bijvoorbeeld wiskunde!"

Het CLV
Nadat de goedlachse Jamal wat heeft overlegd met een collega en zijn stagiaires, vertelt hij verder over het lesgeven op het Christelijk Lyceum Veenendaal. ,,Ik ben leraar kunst en cultuur en geef economic social business, waarbij ik de jongeren leer een bedrijfje op te starten. Je wordt op school wel klaargestoomd om de wereld in te gaan, maar het leven als ZZP'er kennen ze niet en die kennis moeten ze wel hebben. Hiervoor laat ik bijvoorbeeld kinderen meedraaien in Vlow. Ik vind het leuk dat ik jongeren op verschillende manieren kan helpen om hun talent te ontplooien."

Mobiel in de vriezer
Je zou denken, genoeg te doen. Maar Jamal is ondernemend en heeft ook nog een workshopuitzendbureau en een boekingskantoor waar een aantal artiesten op zitten. Daarnaast is hij de beheerder van het pand op de Standaardruiter, waar meerdere creatieve mensen een ruimte huren. ,,Ik geniet van mijn werk," verklaart Jamal. Hoeveel uur in de week hij draait? ,,Rond de zestig. Maar daartussen zitten ook uren dat ik op mijn evenement ben en een koffie met tosti naar binnen werk hoor." Hoe zijn vriendin hierop reageert? ,,Nou weet je wat het vooral is? Als je vijftig evenementen per jaar organiseert, krijg je de hele dag door telefoontjes. Dat is overdag natuurlijk prima, maar als het 's avonds, in het weekend of op onze vakantie is, vindt mijn vriendin het niet zo grappig. Er wordt wel eens gedreigd mijn mobiel in de vriezer te stoppen, haha!"
Toch vindt Jamal tijd voor ontspanning. Hij speelt FIFA en vist graag. Tenten mee en serieus nachtvissen, vertelt Jamal mijmerend. Tenzij die vissen allemaal snel wegzwemmen door zijn harde lach...

Koningsdag
Op Koningsdag organiseert Jamal met Vlow Hardstyle Kingsday Out. Dit evenement vindt tussen 13.00 uur en 23.30 uur plaats op stadsstrand Landjepik. Er is gratis toegang voor iedereen. ,,Aan dit evenement werken 150 mensen mee. Natuurlijk moet ik goed bereikbaar zijn, maar het geeft ook een kick hoor; een feest organiseren waar een paar duizend mensen staan te springen!"

De volgende kandidaat van deze rubriek:
Trompettist André Heuvelman. Hij is erg ambitieus en betrokken bij de cultuur. André won ooit de cultuurprijs, waarmee hij stichting ALive! opzette voor de verdere ontwikkeling van cultuur in Veenendaal. ALive is één van de initiatiefnemers van Vlow.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden