*
* (Foto: *)

Actie 'Hallo Wij Zijn Moslims' in Veenendaal

Veenendaal - Zoals vorig jaar hebben Vrijwilligers van de Islamitische stichting Milli Görüs, NIF en moslimjongeren zaterdag 15 April 2019 jl in Veenendaal onder het motto ‘Hallo, Wij Zijn Moslims’ rozen uitgedeeld.

Contact

Met deze actie hoopt Milli Görüs het contact tussen mensen van verschillende bevolkingsgroepen laagdrempelig te maken. “Er zijn helaas veel mensen die door verkeerde Informatie, deels verkregen uit de media of verkeerde voorbeelden in een omgeving een negatieve of zelfs vijandige houding ten opzichte van moslims. Wat alleen opgelost kan worden door in dialoog te gaan en nog belangrijker te blijven.” De hoop is dat deze actie voor onze mede Veenendaal’ers daadwerkelijk de weerstand weg neemt om bij vragen gewoon een moskee binnen te lopen.
Naast Veenendaal is de actie ook in 14 andere steden door heel Nederland georganiseerd. Deelnemers in Amsterdam, Amersfoort, Den Haag, Dordrecht, Eindhoven, Enschede, Hilversum, Leerdam, Leiden, Oss, Rotterdam, Schiedam, Tilburg en Utrecht hebben zichzelf voorgesteld om zo een gesprek aan te gaan met hun medeburgers.
De actie heeft zekers ook een internationale karakter, zo werd de rozen ook Canada, Noorwegen, Zweden, Denemarken, Duitsland, België en zelfs in het verre Australië ingezet als contact moment.
In onze mooie Veenendaal zijn de rozen in de Hoofdstraat uitgedeeld door een team van zeven personen.

Verrast

''Merendeel van de mensen reageerde verrast en lieten blijken de actie zeer te waarderen. Sommige wilden doorlopen omdat ze dachten dat het wellicht om een commerciële actie zou kunnen gaan. Nadien kenbaar werd gemaakt dat de intentie alleen het overhandigen van de roos was was ben bereidwillig even de tijd te nemen om de roos aan te nemen en de “waarvan dit gebaar” vraag te stellen. Zo waren er ook mensen die de roos associëren met een politieke partij en deze daarom niet ontvangst wilden nemen.
Waren er dan geen negatieve reacties, natuurlijk wel. Alleen was hierbij het erg jammer en een gemiste kans voor ons dat het alleen bleef bij een afwijzing. Liefst hadden we dat deze mensen hun vragen stelden en wellicht dat het ijs zo iets zou smelten''
 

Meer berichten