HiP Veenendaal lid van kersverse landelijke vereniging

Veenendaal - Donderdag 11 april heeft Aart van Kruistum de overeenkomst voor lidmaatschap van de nieuwe landelijke vereniging Hulp in Praktijk getekend. Van Kruistum is voorzitter van de Veenendaalse stichting Hulp in Praktijk. Bij de meeste mensen gewoon bekend als HiP. HiP is een vrijwilligersorganisatie waar iedereen hulp kan vragen op sociaal, praktisch of vervoersgebied.

Hulp in Praktijk is een landelijke organisatie, die werkt met een franchise concept. De plaatsen zijn veelal zelfstandige stichtingen die vanuit de landelijke organisatie steun en materiaal krijgen. Ook de software wordt landelijk beheerd.

Afgelopen najaar was er sprake van een faillissement van de landelijke organisatie. Gelukkig is er nu sprake van een mooie doorstart, waarbij ook gelijk een professionaliseringslag is gemaakt. De landelijke organisatie is nu een vereniging geworden waarvan de verschillende plaatselijke stichtingen lid kunnen worden. Afgelopen donderdag hoorde HiP Veenendaal bij één van de eerste plaatsen die lid werden van deze kersverse vereniging.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden