De volleybalmannen van MKB Accountants/VCV kwamen heel dichtbij handhaving dit seizoen. (Foto: Sanne Westerterp)
De volleybalmannen van MKB Accountants/VCV kwamen heel dichtbij handhaving dit seizoen. (Foto: Sanne Westerterp) (Foto: )

VCV degradeert alsnog

De volleyballers van MKB Accountants/VCV zijn afgelopen zaterdag- op de slotdag van de competitie- gedegradeerd vanuit de topdivisie naar de eerste divisie. De degradatie voelt als een zure domper voor de Veenendaalse hoofdmacht, die zich dit weekend op papier nog veilig kon spelen. ,,We wonnen knap met 3-1 van de nummer drie van het klassement en dus gloorde er ineens weer hoop voor ons!", vertelt aanvoerder Hugo Rijken. ,,Helaas won onze directe concurrent Tilburg zijn laatste duel ook en daarmee eindigden zij twee punten boven ons. Dit voelt echt heel zuur, zeker omdat wij vier van onze laatste zes duels hebben gewonnen. Echt jammer dat dit niet genoeg was."

Geen geluk
De VCV-mannen deden er alles aan om dit seizoen te handhaven, maar misten een stukje geluk. Zo was aanvoerder Rijken het halve seizoen door blessureleed niet inzetbaar. Bovendien viel hoofdaanvaller Timo Terlouw anderhalve week geleden in de sleutelwedstrijd tegen Van Daal geblesseerd uit. De roodhemden weigeren bij de pakken neer te gaan zitten en zijn druk plannen aan het maken voor het aankomend seizoen. Dan komt een nieuwe trainer en enkele nieuwe spelers.

Sanne Westerterp
Meer berichten