Kinderen maken kennis met frisbee
Kinderen maken kennis met frisbee (Foto: Sportservice Veenendaal)

Koningsspelen in Veenendaal

Op vrijdag 12 april zijn in Veenendaal de Koningsspelen gehouden. Ruim 4000 basisschoolleerlingen van groepen 1 tot en met 8 uit Veenendaal deden mee aan het sportieve oranjefeest.

Veenendaal - De Koningsspelen werden vrijdag door heel Nederland gehouden en brachten miljoenen kinderen in beweging. In Veenendaal kleurden de sportparken Panhuis en Groenevelden oranje: “Het is fantastisch om te zien dat kinderen hier in Veenendaal veel plezier beleven tijdens de Koningsspelen. De kinderen spelen samen, zijn in beweging en maken kennis met verschillende vormen van sport en spel.”, aldus Wilco Den Hartog, van Sportservice Veenendaal.

Sport en spel

De leerlingen kregen een variërend programma aangeboden. Harm-Jan van Ginkel vertelt: “We hebben gekozen voor een afwisselend programma. Zo hadden we bekende sporten, zoals voetbal, sprinten en hockey, maar ook kleine sporten zoals basketbal, frisbee en touwtrekken. Daarnaast hadden we luchtkussens, trampolines en een fiets- en skateparcours.”

Op locatie

Niet alleen op de sportparken Panhuis en Groenevelden werd hevig gesport. Ook op de C.P. Van Leersumschool voor speciaal onderwijs werden de Koningsspelen gehouden. De kinderen konden hier speerwerpen, kogelstoten en handboogschieten. Men kan Sportservice Veenendaal dan online, via Facebook, Instagram en Twitter.

Meer berichten