scholiere verbreekt persoonlijk record
scholiere verbreekt persoonlijk record (Foto: Team Veenendaal/Ted Walker)

1600 leerlingen strijden voor finaleplek

Op donderdag 11 april streden 1600 middelbare scholieren voor een finaleplek tijdens de regiofinale van Olympic Moves in Veenendaal. Olympic Moves is een scholierencompetitie met als doel scholieren kennis laten maken met diverse vormen van sport, waarbij plezier centraal staat. De regiofinale in Veenendaal was één van de grootste in Nederland.

Veenendaal - De 1600 leerlingen waren afkomstig van veertig scholen uit Nederland en konden deelnemen aan atletiek, voetbal, hockey, softbal, frisbee en floorball. De sportparken Spitsbergen en Groene Velden waren beide druk bezet. Ook in Sporthal Oost streden honderden scholieren om een finaleplek op het onderdeel floorball.

De organisatie van het evenement lag in handen van het Christelijk Lyceum Veenendaal (CLV), de Christelijke Scholengemeenschap Veenendaal (CSV), het Rembrandt College en Sportservice Veenendaal. Sjoerd van Stokkum, van Sportservice Veenendaal: “Dankzij een goede samenwerking hebben we een fantastisch evenement neer kunnen zetten. De lokale sportverenigingen hebben veel voor ons betekend en docenten en begeleiders waren enthousiast. We gaan dit volgend jaar zeker weer opnieuw organiseren in Veenendaal!”

Schoolfinal

Op 7 juni worden de schoolfinals gehouden op Papendal, het thuishonk van TeamNL. De Veenendaalse scholen presteerden goed en verschillende teams van het CLV, CSV en Rembrandt College plaatsten zich voor de finale.

Meer berichten