De selectie van de blauwe leeuwinnen die het op gaat nemen tegen haar rode equivalenten.
De selectie van de blauwe leeuwinnen die het op gaat nemen tegen haar rode equivalenten. (Foto: G.V.V.V.)

Vrouwenvoetbal in de lift bij G.V.V.V.

Het vrouwenvoetbal zit in de lift bij G.V.V.V. Zaterdag 13 april speelt het dameselftal tegen buurvrouw DOVO. Een wedstrijd waar de promotie van het vrouwenvoetbal bij G.V.V.V. voorop staat.

Veenendaal - Sinds het populair worden van het vrouwenvoetbal in Nederland, ziet Marco Gerritsen in de aanmeldingen van vrouwelijke voetballers elk seizoen een positieve ontwikkeling. De coördinator van het meidenvoetbal merkt dat vooral de sfeer in de teams als erg gezellig wordt ervaren. Dit seizoen spelen er zeven meidenelftallen namens G.V.V.V. in de competitie.

“Onze MO15 speelde op het hoogste niveau van de leeftijdscategorie en kon niet verder promoveren. Aangezien wij de ontwikkeling van deze meiden wilden stimuleren, is in overleg het team in een jongenscompetitie geplaatst. Hier zijn de niveau’s weer heel anders en kunnen de meiden zich verder ontwikkelen,” spreekt een tevreden Gerritsen.

Wedstrijd
Het vrouwenelftal van de vereniging speelt zaterdag 13 april een wedstrijd tegen buurvrouw DOVO. Rondom deze wedstrijd worden door de vereniging diverse activiteiten georganiseerd om het vrouwenvoetbal bij de vereniging te promoten en aan te tonen waarom het zo leuk is om bij G.V.V.V. te komen spelen. De wedstrijd op het hoofdveld van G.V.V.V. begint om 14:30 uur. Toegang is gratis.

Over VR1
G.V.V.V. VR1 is een elftal van meiden uit Veenendaal en omstreken. Het is een gezellige groep meiden die graag op niveau willen presteren. VR1 traint twee keer in de week wat zeer goed bezocht word door de meiden om beter te worden. Het eerste jaar met de technische staf Stephan Goes, Jan van Garderen en keeperstrainer Wilco van Burken werd met tien punten voorsprong het kampioenschap gevierd in de vierde klasse! Dit jaar zijn ze een goede middenmoter in de derde klasse, maar men wil meer. Naast het beter willen worden, word er van alles buiten het voetbal georganiseerd is bezoek van wedstrijden oranje leeuwinnen, gezellige bowlingavond, sinterklaas of het gezellige teamuitje.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden