Ruben (op voorgrond) en Kai oefenen nog eens samen
Ruben (op voorgrond) en Kai oefenen nog eens samen (Foto: Muziekschool de Muzen)

Pianodag De Muzen: 'Als wij samen spelen, klinkt het nu veel mooier'

VEENENDAAL – Jong en oud ging afgelopen zaterdag bij Muziekschool de Muzen de uitdaging aan om goed te leren samenspelen achter de piano. Tijdens de Pianodag kwamen de broers Martijn en Stefan Blaak langs om de deelnemers de fijne kneepjes van het vak te leren.

Martijn en Stefan behoren tot de top van pianoduo's van hun generatie. De cum laude afgestudeerde broers concerteren op vele podia in onder andere Nederland, Duitsland, Spanje, en de Verenigde Staten. En zaterdag waren zij te gast in Spectrum. Zij traden niet alleen op, maar hielpen ook de deelnemers aan de Pianodag met hun duospel. Want, hoe begin je nu echt tegelijk en hoe eindig je tegelijk? En wie leidt er? Op die vragen, en nog veel meer, kreeg iedereen op zijn eigen niveau een antwoord.

Elke deelnemer kreeg in duovorm les van een van de broers, maar menigeen kwam ook graag even kijken in de les van een andere leerling en ook na afloop van de eigen les bleven de duo’s hard oefenen. ,,Het was echt heel leuk:”, vertelt de 10-jarige Ruben Mak enthousiast. ,,Eerst letten we niet op hoe hard we moeten spelen, maar nu wel. Als we nu samen spelen, klinkt het veel mooier!”

De Pianodag werd afgesloten met een gezamenlijke uitvoering van 'In C' van Terry Riley en een miniconcert van de broers. En na afloop was er natuurlijk nog alle tijd voor handtekeningen en foto's.

Meer berichten