Frits Velker, voorzitter van  SB bedankt Drs. Nelly Spanjersberg voor de boeiende lezing Rembrandt en tijdgenoten.
Frits Velker, voorzitter van SB bedankt Drs. Nelly Spanjersberg voor de boeiende lezing Rembrandt en tijdgenoten. (Foto: Cees Broekhuizen)

Goed bezochte lezing over Rembrandt

Onder zeer grote belangstelling heeft kunsthistoricus Drs. Nelly Spanjersberg uit Scherpenzeel op 15 maart een lezing/presentatie gehouden voor de leden van Senioren Belangen Woudenberg / Scherpenzeel / Renswoude en andere belangstellenden.

Regio - Nelly Spanjersberg wist het publiek te boeien door met grote kennis van zaken te vertellen over het leven van Rembrandt en zijn tijdgenoten, door middel van mooie afbeeldingen van etsen en schilderijen.

Zij ging in op het woelige levensverhaal van Rembrandt en zijn leermeesters Pieter Lastman en Caravaggio, de belangrijkste schilder van de Barok in Italië. Tot slot werden een aantal topwerken van Rembrandt besproken, die momenteel alle te zien zijn op de vele tentoonstellingen, die ter gelegenheid van Rembrandts sterfdag 350 jaar geleden, in de Nederlandse musea te zien zijn.

De aanwezigen in MFC de Schans - Woudenberg hebben genoten van deze lezing en van de goede verzorging door de activiteiten commissie en het bestuur van Senioren Belangen en gingen zeer tevreden huiswaarts.

Senioren Belangen Woudenberg / Scherpenzeel / Renswoude is een vereniging, die zich op vele lokale terreinen voor u inzet: van collectieve, lokale en sociale belangenbehartiging tot persoonlijke ondersteuning en organiseert ook iedere maand een activiteit zoals gezamenlijke maaltijden, dag- en meerdaagse reizen en themamiddagen.

Voor meer informatie over onze activiteiten en diensten zie website: https://www.seniorenbelangen.net/ of bel met Jan Harskamp telefoon: 033-2863461

Meer berichten