Foto: unknown

Stichting Parousie doet mee aan NL Doet

Vrijdag 15 maart heeft Stichting Parousie opnieuw meegedaan aan NLdoet. De stichting is een beschermende woonvorm voor mensen met psychiatrische problematiek. Met veel vrijwilligers én verschillende bewoners werd er gezellig geklust in en om de tuin, de kringloopschuur is opgeruimd, er waren diverse grote schoonmaakklussen in en om de woningen en in de historische woonboerderij werden de muren gesausd. In de middag was er ook een high tea voor bewoners en konden verschillende bewoners hun haren laten knippen.

Veenendaal - Bedrijven, vrijwilligers en bewoners van Parousie gingen aan de slag tijdens NLdoet. Vele handen maakten licht werk! Met een financiële bijdrage van de Vrienden van Parousie konden schuttingen met plantenbakken en platte moestuinbakken gemaakt worden. Vele kruiwagen met houtsnippers en compost werden heen en weer gereden naar de moestuin. Terrassen werden schoongespoten, er waren verschillende buitenklussen, kortom: was er genoeg werk te doen. Ook hebben de keukens en de ramen van Parousie de voorjaarsschoonmaak glansrijk doorstaan! Wethouder Tonnis van Dijk, SGP fractieleden en Tweede kamerlid Roelof Bisschop waren ook van de partij. Er was zelfs een groep van 13 leerlingen met hun docent, van het Hoornbeeckcollege uit Amersfoort.

Vrijwilligers en bewoners zorgden voor wat lekkers bij de koffie en zorgden ook dat er tussen de middag een heerlijke lunch klaar stond. Diverse belegde broodjes en een kom warme soep gingen er goed in.

Er waren ook verwenmomenten voor de bewoners: even langs bij de kapster en een high tea. Plaatselijke en regionale bedrijven toonden hun betrokkenheid door middel van sponsoring, zoals: Sterk schilderwerk, supermarkt Albert Heijn Woudenberg, Bakker Bos, Bakker Mulder, Choco&Zo, Landrust, Blokker, de Zonnebloem, Windkorenmolen de Vlijt en Barten Metaal.

De sfeer zat er goed in, het was gezellig en samenbindend om zo met elkaar de handen uit de mouwen te steken! We danken de vrijwilligers, bewoners, begeleiding en bedrijven hartelijk voor hun inzet en bijdragen. Ondanks het regenachtige weer was het een zeer geslaagde dag.

Voor informatie of vragen: Petra Barten 06-33809814

De foto's in de bijlage is alleen bestemd voor plaatsing bij dit persbericht en eigendom van Parousie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden