Persbericht Bibliotheek Veenendaal over cursus Digisterker

In april biedt Bibliotheek Veenendaal weer de cursus Digisterker aan. Hierin leren deelnemers hoe ze een DigiD kunnen aanmaken en gebruiken om in te loggen op overheidswebsites.

Veenendaal - "De cursussen zijn hard nodig," vertelt bibliotheekmedewerker Petra Boelhouwer. "De overheid verwijst burgers steeds vaker naar digitale loketten. Bijvoorbeeld voor de huurtoeslag, de AOW en het doen van de belastingaangifte. Een DigiD heb je tegenwoordig echt nodig, maar het aanmaken daarvan is nog niet zo simpel."

De cursus Digisterker biedt deelnemers de vaardigheden om zelfstandig gebruik te maken van de digitale overheid. Deelnemers van afgelopen jaren voelden zich zekerder na het volgen van de cursus.

Cursusinhoud

In vier bijeenkomsten leren de deelnemers van gecertificeerde docenten hoe ze hun DigiD kunnen aanvragen en gebruiken. Ook leren ze hoe ze met hun DigiD kunnen inloggen op overheidswebsites en de website van gemeente Veenendaal. Aan de hand van het werkboek worden alle onderdelen stap voor stap en op maat uitgelegd.

Meedoen

De cursus Digisterker bestaat uit een reeks van vier bijeenkomsten. In april vindt de cursus plaats op donderdag 4, 11, 18 en 25 april van 13.30-15.30 uur. Deelnemers hoeven alleen de kosten van het werkboek te betalen, dit bedraagt €15.

Inschrijven is mogelijk bij de servicebalie van De Cultuurfabriek of via www.bibliotheekveenendaal.nl/educatie/digisterker.

De cursus vindt in 2019 nog tweemaal plaats: in september en november.

Meer berichten